Конфликта на Васил Божков с българската държава много хора описват

...
Конфликта на Васил Божков с българската държава много хора описват
Коментари Харесай

#КОЙ нарисува комикса на Божков

Конфликта на Васил Божков с българската страна доста хора разказват като междуособна война, в която няма положителни и неприятни. То кардинално в живота няма напълно положителни или напълно неприятни хора - такива има в някои клонове на изкуството и пропагандата.
Примерно в комикс културата има супергерои и суперзлодеи.
В обстановката на Божков и Борисов в този момент нещата са - блъскаме се на кръстовището, и двамата сме в нарушаване, само че спорим чие нарушаване е по-голямо. В последна сметка прав е този, който има по-голяма пура или другари в полицията. Ако се окаже, че пурата ти се е скъсила, а връзките в полицията са се компрометирали - зарязваш разрушената каруца и се скриваш в Бистрица (примерно!), откъдето пишеш възвания против тирана и рисуваш комикси с нехудожествени акценти. Във безконечната борба сред Доброто и Злото няма място за полугерои.
Измежду серията от компромати за българското държавно управление, с които Божков бомбардира българското общество, място откри и един комикс за “Али Баба и разбойниците ” - с две думи, Божков посредством художествена ирония внушава, че ни ръководят разбойници, които непрестанно са го рекетирали. Историята получи сюжетно развиване от пиарката на премиера, Арнаудова, която се самонарече Шехерезада и стартира да разтяга безгрижен локуми с нейната версия за връзките им с другите приказни герои и разбойници.
След тези засукани алегории пристъпваме най-накрая към главната тематика на следствието ни - КОЙ нарисува комикса на Божков?
Първи и най-смело уеб сайтът ПИК зададе същия въпрос, но с подсказка: “Чавдар Николов от ПРАС-ПРЕС ли нарисува комикса на Божков? ”. И самичък си отговари с куп “доказателства ”, че най-вероятно да, Николов е анонимният художник, тъй като стилът ужким приличал.
Решихме да вземем отношение, тъй като малко или доста всеки актьор е суетлив, когато се разясняват качествата му.
Чавдар Николов кардинално умее да имитира непозната стилистика в рисуването, но с комикса на Божков щеше доста да се озори да имитира и по-слаба ръка.
Това за всеки художник е очевидно с просто око - Чавдар не е и не би могъл да нарисува комикса на Божков толкоз едва.
Дори да приемем, че не е изключително честен и се съгласява да рисува анонимно в поддръжка на съмнителна кауза; даже да си представим, че Чавдар Николов е решил да вземе страна в този спор сред Божков и правителството; даже най-сетне да се самоубедим, че Чавдар за някой лев може да си наклони четката насам или натам - при всички тези условности Чавдар отново не може да нарисува толкоз слаб комикс. Просто тая не е толкоз лесна - да накараш ръката си да не помни десетилетията работа с четката.
За естественото око на НЕхудожник това не е чак толкоз блестящо очевидно, колкото си мислят моите сътрудници рисувачи.
Но когато един музикант свири преднамерено подправено - другите музиканти незабавно ще схванат, че се преструва. А в случай че толкоз може и си свири подправено по природа - другите музиканти няма да се заблудят, че е преднамерено. Трудно ще намерите (честен) художник, който да се съгласи, че Чавдар може да нарисува комикса на Божков - даже при най-искрено предпочитание да го направи.
***
С оглед на всички тия обстоятелства и условия, настояваме държавните институции да вземат отношение - Главният прокурор да разпореди на Министерството на културата една експертиза за достоверната идентичност на художника!
Ако не се почисти този въпрос - един ден на пазара на артефакти комиксът на Божков може да попадне в един кюп с работите на Чавдар Николов. Ще има прецакани колекционери, съмнителни изложби… Най-сетне, в случай че въпросът с (не)авторството не се почисти, представете си по какъв начин някоя бъдеща прокуратура отмъква сбирката на някакъв предстоящ предприемач със комплициран живот - и не знае кои комикси фактически имат стойност и кои са за печката!
ПРАС-ПРЕС упорства да се вкарат ограничения за повишението на общата художествена просвета на популацията - с цел да не се постанова да пишем такива публикации!
***
Една от ограниченията, които сме подготвени да въведем незабавно - ще отворим една страница за гении. Премиерът сподели, че желае да стане художник на комикси, но не в този момент, щото бил “скопен ” креативен поради това, че е в политиката. “После ” щял да става публицист, художник и други сходни.
Изобщо да не чака, а да идва при нас и да се залавя за четката - имаме потребност от смели и сърцати създатели! Знаете ли какъв брой мъчно намираме свестни сътрудници? Ще се заемем и с образованието на анонимния карикатурист на Божков - можем да помогнем, стига да се разкрие.
Но в изкуството, скъпи другари, няма време за губене. Не отлагайте! Зарязвайте всичко и хващайте перото, четката, фотошопа!
 
Автор: Г-н Балев, Прас Прес
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР