Конфликт на интереси при назначаването на директора на Общинското предприятие

...
Конфликт на интереси при назначаването на директора на Общинското предприятие
Коментари Харесай

Конфликт на интереси в община Каварна е установила КПКОНПИ

Конфликт на ползи при назначението на шефа на Общинското дружество „ Чиракман “ в община Каварна е разкрила Комисията за противопоставяния на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество след получен сигнал в края на предходната година.

Решението е против кмета на общината Елена Балтаджиева, която е в роднински връзки с лицето, спечелило състезанието, извършен в три стадия.

За откритите нарушавания Елена Балтаджиева би трябвало да заплати санкция в размер на над 10 000 лева

В сигнала, изпратен до КПКОНПИ, се твърди, че въз основа на докладна бележка от кмета на община Каварна Елена Балтаджиева Общинският съвет е приел Решение за осъществяване на конкурс за шеф на Общинското дружество „ Чиракман “, а след това е подписан и контракт за назначението като подобен на Мирослав Игнатов, който е брачен партньор на родственик на кмета Балтаджиева.

Проведената инспекция е открила спор на ползи, за което е наложена и парична санкция в общ размер на 10 263,67 лв., която следва да се преведе по банкова сметка на КПКОНПИ.

Препис на решението е изпратено и до Окръжната прокуратура в Добрич и предстои на оборване в 14-дневен период пред Административния съд.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР