Комуникацията е неразделна част от живота ни. Тя е от

...
Комуникацията е неразделна част от живота ни. Тя е от
Коментари Харесай

8 стъпки към по-добра комуникация

Комуникацията е неразделна част от живота ни. Тя е от значително значение, с цел да ни помогне да предадем мисли, стремежи, усеща и да разберем тези на другите.

Комуникацията включва доста повече от просто думи – тона, езика на тялото и други образни знаци са еднообразно мощни.

Важно е обаче да знаете как да поддържате връзка: несъответстващият метод може да докара до отчаяние, комплициране, яд и пострадване.

За благополучие в никакъв случай не е късно да научите уменията, които стоят зад положителната връзка.

Как мога да подобря информационните си умения?

Независимо дали желаете да подобрите връзката с сътрудник, сътрудници или другари, има някои съществени подходи, които може да обмислите:

  1. Дайте вашето цялостно внимание.
  2. Поддържане на контакт с очите.
  3. Положително мислене.
  4. Стремеж към градивна полемика.
  5. Да бъдеш отворен към разнообразни гледни точки.
  6. Не е значимо „ постоянно да бъдеш прав “.

Как да подобря връзката си в една връзка?

Начинът, по който поддържате връзка с сантименталния си сътрудник, както и те с вас, е извънредно значим.

Проучванията неведнъж разпознават неприятната връзка като водещ фактор за бракоразвод, както се вижда в тези проучвания от 2018 и от 2012.

Ако връзката е нещо, което намирате за предизвикателство, не се тормозете. В допълнение към точките, разказани нагоре, може да намерите някои характерни подходи, потребни за възстановяване на взаимоотношенията.

Слушайте деликатно, преди да започнете да говорите

Това е повече от просто чуване на думи и може да ви помогне да разберете какво споделят хората.

Изчакайте, до момента в който сътрудникът ви завърши да приказва, по-късно демонстрирайте угриженост.

Но дейното слушане изисква повече от просто потребление на ушите за хващане на тон. Използвайте езика на тялото и жестовете си, с цел да покажете, че разбирате. Кимането понякога е добър метод с цел да поддържате зрителен контакт.

Ангажирайте се да бъдете откровени и почтени

Да бъдеш отворен и почтен е от значително значение за построяването и запазването на доверие.

Не е нужно да се страхувате да споделяте мисли и усеща, даже в случай че смятате, че сътрудникът ви може да не е изцяло склонен.

Ако обсъждате нещо, което смятате, че може да ги разстрои, помислете за най-хубавото време за диалог и това по какъв начин да методите към него.

Когато човек е почтен, може да се почувства и уязвим, което може да бъде леко притеснително, само че демонстрирането на накърнимост може да помогне за задълбочаване на равнището на доверие във връзката.

Наблюдаване на невербални сигнали

Езикът на тялото и другите образни знаци играят също толкоз значима роля в връзката, колкото и думите. Израженията на лицето, тонът, скоростта и силата на звука са показателни.

Така ще видите какво споделя останалата част от тялото им.

Вашите сигнали, също са значими! Ако нямате вярната стойка или изпращате някакви други притеснителни сигнали, на които и вие обръщате внимание, насреща също ще го виждат.

Добрата връзка е обвързвана с виждане на цялостната картина.

Да останеш фокусиран

Когато сте във връзка, леките недоволства могат постепенно да нарастват: може би сътрудникът ви не смъква тоалетната седалка, разпръсква мръсно пране из цялата къща или оставя трохи от изгорял самун върху плота. Но в този момент не е моментът да ги обсъждаме.

За продуктивна връзка поддържайте фокуса си и поддържайте диалога в вярната посока. Добра концепция е да опростите това, което се пробвате да кажете и да се фокусирате върху посланието, което се пробвате да предадете.

Отклоняването от тематиката и прибавянето на рецензия единствено ще даде време колегата ви за предпазен проект. С повишаването на напрежението има късмет един от двамата (или и двамата) да кажете нещо, за което ще съжалявате.

Бъдете скромни

Ако обсъждате тематика, в която се чувствате мощни, доста е елементарно да оставите страстите да вземат превъзходство. Вместо това можете да опитате да погледнете на нещата от допустимо най-обективна и безпристрастна позиция.

Може да не блеснете, само че ще се радвате, че го направихте.

Обърнете разногласието в приятна полемика

Споровете рядко водят до сполучливо решение. Ако и двамата сте непоколебими или единият от вас стартира да спори, не продължавайте да настоявате, че вие сте прав.

Може да е разочароващо да се чувствате като че ли не сте решили нещата в този миг, само че имате потребност от време, с цел да решите разногласието по най-правилния метод.

Не забравяйте също, че ние сме персони със лични мисли и вярвания. Дайте място за смяната, възгледите и мненията на другия.

Хумор в диалога

Ако нещата стартират да стават леко напрегнати, инжектирането на нотка на комизъм в диалога може да бъде превъзходен метод да осигурите спад в напрежението. Това е информационна техника, която е главен фактор за триумфа на връзката.

Въпреки че връзките би трябвало да са съществени, те също би трябвало да бъдат и занимателни. Приятел или сътрудник може да бъде този, който вдъхва доверие, кара ви да бъдете щастливи и да се усмихвате. Точно това е една от аргументите да обичате да бъдете с тях. Става дума за намирането на баланс.

Общуването е освен това от това да се редувате да говорите

Ефективната връзка е освен това от просто предаване на известие. Фокусирайте се върху обмена на хрумвания за възстановяване на взаимоотношенията.

Комуникацията е от значително значение, с цел да порастват и процъфтяват връзките от всички типове. Но да го извършите добре изисква старания и осъзнатост.

Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР