Компютърно подпомаганото учение „Съвместни усилия се проведе в партньорство на

...
Компютърно подпомаганото учение „Съвместни усилия се проведе в партньорство на
Коментари Харесай

Учението „Съвместни усилия“ тества плана за защита от бедствия в София

Компютърно подпомаганото обучение „ Съвместни старания " се организира в партньорство на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Военна академия " Г.С.Раковски " и Столична община.

В рамките на учението бе демонстрирана приложимостта на две системи: система за командване и ръководство SITAWARE, предоставяща организация на взаимоотношението сред другите институции в взаимна интервенция на високотехнологично равнище, и симулационната система JCATS, представляваща ефикасен инструмент за проиграване на разновидности за деяние при естествени бедствия и рецесии.

Тестван беше сюжет на наводняване, земетресение и повреда в енергиен обект в столицата. Целта бе инспекция на знанията и уменията на длъжностните лица да се отработи координацията сред щаба на Сточна община, ГДПБЗН, министерства и ведомства по ръководство на дейностите на подчинените сили и средства и да се набележат ограничения за подобряването им.

Директорът на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията " основен комисар Николай Николов благодари за предоставената опция да се проиграе образованието за реакция при бедствена обстановка и означи, че самодейността на столичния кмет Йорданка Фандъкова би трябвало да бъде за образец на всички градоначалници и регионални шефове.

По думите му със взаимни старания до края на годината на база на този тест в цялата страна ще бъдат обновени регионалните и общинските проекти за дейности при рецесии.

Вече приказваме за ръководство на риска и понижаване на риска от злополучие, освен за реакция, акцентира основен комисар Николай Николов. Той добави, че дружно с армията са подготвени да оказват помощ, защото при бедствена обстановка голямо число структури, ведомства и чиновници вземат участие в този проект и извънредно значимо е всеки да знае отговорностите си.

Столична община има проекти за реакция при разнообразни бедствия и повреди и част от тях са проигравани до момента, само че за първи път се състоя огромно обучение от подобен вид, съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова. Тя означи значимостта в умерено време да бъде извършен сходен тест на хората, на които се разчита при злополучие преди всичко да запазят живота и здравето на популацията.

Да отчетат резултатите от учението „ Съвместни старания " бяха поканени още заместник-министрите на Министерство на вътрешните работи Стефан Балабанов и Милко Бернер, началникът на защитата генерал-лейтенант Андрей Боцев, началникът на Военната академия генерал-майор Груди Ангелов, представители на министерствата на енергетиката, на околната среда и водите, на образованието и науката, ръководителите на Българската академия на науките и Националното съдружие на общините в Република България.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР