Комплексното изпитание цели цялостна проверка на наземните системи и на

...
Комплексното изпитание цели цялостна проверка на наземните системи и на
Коментари Харесай

Гигантската лунна ракета на НАСА се завърна на стартовата площадка за последното си изпитание

Комплексното тестване цели цялостна инспекция на наземните системи и на изцяло съединената ракета с галактическия транспортен съд. За тази цел “Спейс Лонч Систъм ” би трябвало да бъде напълнена с гориво, след което ще се организира симулация на противоположното преброяване без запалването на моторите. 

Първоначално пробата трябваше да бъде изпълнен през април, само че незабавно щом зареждането с гориво стартира, бяха открити проблеми с клапаните на наземните системи, както и с втората степен на ракетата-носител. Също по този начин бяха установени нежелани течове. Това наложи “Спейс Лонч Систъм ” да бъде върната в хангара и през месец май ракетата бе подложена на ремонтни действия. 

Сега НАСА се надява, че този път всичко ще е наред. Единствено единствено откакто тестването завърши сполучливо ще може да се мисли за съответна дата за полета на “Орион ”, който ще включва обиколка на Луната в безпилотен режим. И единствено откакто този полет е сполучлив ще бъде дадена зелена светлина за подготовката на втората задача от програмата “Артемис ”. Тя ще бъде извършена не по-рано от 2024 година и ще включва пилотирана обиколка на Луната (без кацане). Това ще е първото посещаване на естествения ни сателит от астронавти след приключването на програмата “Аполо ” при започване на 70-те години на предишния век. 

За повече информация: НАСА

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР