Комплексният онкологичен център в Бургас закупи свръхмодерен бронхоскоп и електронож,

...
Комплексният онкологичен център в Бургас закупи свръхмодерен бронхоскоп и електронож,
Коментари Харесай

Онкологичният център в Бургас закупи модерна апаратура със средства от дарение

Комплексният онкологичен център в Бургас закупи свръхмодерен бронхоскоп и електронож, което ще помогне да се усъвършенства лекуването и диагностиката на пациенти освен с онкозаболявания, само че и с COVID-19.

Покупката на новата инсталация стана факт с помощта на дарението, направено от основния търговски шеф на „Съдърланд“ К. С. Кумар и вицепрезидента на компанията Дъг Джилбърт.

С тези средства е закупен лечебен флексибилен видеобронхоскоп „ Ричард Волф “, с който се слагат диагнози на пациенти. Апаратът има нова C-MOS видеотехнология с чип в десталния завършек на бронхоскопа, а светлината, с която работи, е LED и надлежно не изисква потребление на обособен източник. С него ще се правят бронхоскопии на пациенти със подозрения за рак на белия дроб, на хора с пневмонии, в това число и при КОВИД инфекции. Така ще се слага освен диагноза, само че ще се реализира и лечебно държание според от хистологичното проучване на материала, който се взема от белия дроб. След този развой ще се прави лекуване.

Със същата сума от дарението са закупени и още няколко значими инструмента. Единият от тях е съвременен електронож „ Ербе “ от генерация VAYO3, с който се реализират всички оперативни моно и биполярни процедури с стратегии за всички оперативни специалности.

Електроножът се употребява в хирургията най-много за рязане на тъкани без кръвотечение и разполага с 1800 работни стратегии. Той може да се употребява при 1800 разнообразни техники за интервенции в хирургията. Това е един извънредно съвременен уред от последно потомство. Изграден е въз основата на 15 микропроцесора, които правят 25 000 000 дейности в секунда. Фирмата „ Ербе “ пък е първата, която е изобретила електроножа. Закупени са и редица принадлежности за гръдната хирургия, защото от тази година Комплексният онкологичен център стартира да развива и това направление в медицината.

От КОЦ – Бургас изричат признателност за направеното подаяние, което ще помогне за лекуването на доста пациенти.

„ Благодарим за това, че сте с нас! Адмирираме и одобряваме с признателност следващия човечен жест и от сърце ви желаем здраве, доста сила и триумфи. Нека стореното положително се връща при всеки! “, споделят от лечебното заведение.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР