Комплексът за социални услуги за деца и възрастни в Ямбол

...
Комплексът за социални услуги за деца и възрастни в Ямбол
Коментари Харесай

В Комплекса за социални услуги за деца и възрастни в Ямбол беше представена нова сензорно-моторна стая

Комплексът за обществени услуги за деца и възрастни в Ямбол към този момент има нова сензорно-моторна стая за деца със специфични просветителни потребности.

Обзавеждането за лечебната стая е на стойност към 8000 лв.. Сумата е дарена от строителна компания ABC Инженеринг и от ямболския Инър Уийл клуб.

На нейното показване участваха заместник-кметът на община Ямбол Васил Александров, Делка Амуджиева, президент на ямболския Инър Уийл клуб, Радостина Георгиева, представител на строителната компания ABC Инженеринг и член на клуба, Димитринка Илева, шеф на Комплекса за обществени услуги за деца и възрастни, специалисти в обществени служби, психолози и родители.

„ От името на Община Ямбол желая да поздравя и да благодаря на Инър Уийл клуб за прелестната щедрост, още повече, че тя е ориентирана към децата. Пожелавам им триумф и да поддържат такива начинания и в бъдеще. На центъра поисквам сполучлива работа и ползотворно да употребяват тази стая “, сподели Васил Александров.

Идеята за основаването на сензорно-моторната стая поражда преди две години и е подкрепена от строителната компания, в самодейността се включва и Инър Уийл клуб.

Социалните служащи, психолозите и логопедите към този момент употребяват новата облага, с цел да работят с деца със специфични просветителни потребности. В сензорно-моторната стая се организира терапия, която развива моториката на деца с двигателни усложнения, както и на малчугани със зрителни и слухови нарушавания.  Тя е потребна и за децата в аутистичния набор.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР