Компанията Vega Innovations от Шри Ланка подготвя премиерата на своя

...
Компанията Vega Innovations от Шри Ланка подготвя премиерата на своя
Коментари Харесай

Шри Ланка направи собствена електрическа суперкола

Компанията Vega Innovations от Шри Ланка приготвя премиерата на своя първи модел. По време на автосалона в Женева през март тя ще показа електрическата суперкола ЕVX, която разполага със система за задвижвана на четирите колела. Батериите на автомобила за литиево-желязно-фосфатни, като пробегът с едно зареждане е 240 км.
Анонсираният още през 2015 година електрически автомобил трябваше да получи задвижващ елемент с мощ 900 к.с. Сега обаче излиза наяве, че суперколата ще разчита на два електромотора с по 300 кВт (408 к.с.) и 720 Нм въртящ миг. Все още не са ясни характерностите на акумулаторната батерия, само че се знае, че EVX ще форсира от 0 до 97 км/ч (60 благи по американските стандарти) за 4 секунди.


Суперколата ще разполага и с огромен брой новаторски решения. Компанията уверя, че е създала комплициран логаритъм за ръководство на силовия елемент, както и нова скица да нареждане на клетките на батерията. Ще се употребява и непозната досега система за надзор на потреблението на сила, както и ново програмно съоръжение. Освен това, Vega EVX ще получи система за полуавтономно придвижване с надзор на лентата на придвижване, като тя ще разпознава знаци и пешеходци.


Компанията Vega Innovations влиза в състава на CodeGen Group, чиято съществена активност е разработка на програмно съоръжение. Главният изпълнителен шеф Харша Субасингхе има научна степен в региона на изкуствения разсъдък. А длъжността " шеф по стратегическото обмисляне " заема Бешан Кулапала, който преди този момент е бил механически шеф в Intel.
 
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР