Компанията в партньорство с Hamburger Recycling България представи нов информационен

...
Компанията в партньорство с Hamburger Recycling България представи нов информационен
Коментари Харесай

L'Oréal стартира кампания за сортиране и рециклиране на опаковки

Компанията в партньорство с Hamburger Recycling България показа нов информативен уеб страница за вярното подбиране на употребявани опаковки " Насърчете 10 души да сортират и рециклират употребяваните си бутилки от шампоан и спестете 1,65 кг пластмаса ", споделят от козметичния колос
Този октомври L`Oréal започва огромна акция за повишение на осведомеността в България по какъв начин да сортираме и рециклираме вярно употребяваните козметични опаковки. В съдействие с Hamburger Recycling България, австрийска компания за преработване, козметичният водач L`Oréal създаде уеб страницата, който има за цел да покаже на потребителите по какъв начин да сортират и рециклират употребяваните козметични артикули, да опазят планетата и да поддържат дълготрайните цели на L`Oréal за стабилно развиване.

Със основаването на уеб страницата L’Oréal се стреми да даде отговори на някои постоянно срещани въпроси, които всеки запалянко на тематика преработване си задава, както и да образова обществото за опциите за подбиране и преработване на артикули за хубост и хигиена, и да ги поддържа в построяването на виновни привички. Най-простият акт – преработване на употребявани бутилки от шампоан и насърчаването на още 10 души да създадат същото, може да спести до 1,65 кг пластмасови боклуци. Освен това, в случай че тези 10 души насърчат още 10, броят им ще се усили до 16,5 кг, като опциите за това се уголемяват непрестанно с наклонността от ден на ден козметични артикули да могат да бъдат рециклирани в разнообразни страни в международен проект. Като част от дълготрайните си цели за резистентност, компанията има вяра, че с цел да бъде сполучливо повторното потребление на материали, е от решаващо значение потребителите да се включат в процеса, както и да се употребява устойчива тактика за пакетиране.

„ Тази акция е огромна стъпка в вярната посока за L’Oréal България. На всеки се е случвало да се чуди къде би трябвало да изхвърли някои от употребяваните опаковки, когато става въпрос за преработване на козметични артикули. Уебсайтът има за цел да отговори на всички тези въпроси и да обогати познанията на потребителите. За да бъде повторната приложимост на материалите сполучлива, е от решаващо значение във веригата на отговорност да се включат и потребителите. Сортирането на опаковките на употребявани козметични артикули е предизвикателство по две аргументи: разнообразието от материали от една страна и неналичието на информация, характерна за тази категория, от друга. Затова доста употребявани козметични опаковки попадат в битови (смесени) боклуци, вместо в контейнерите за преработване. “, сподели Ваня Панайотова, общоприет управител на L`Oréal за района Адриатика-Балкани.

Уеб страницата употребява въздействащи илюстрации, включващи продуктите на групата L`Oréal, с цел да покаже образно по какъв начин вярно да рециклираме употребяваните козметични опаковки. Трябва ли да се измият преди да се изхвърлят? Трябва ли капачката и бутилката да бъдат разграничени? Как би трябвало да изхвърлим вярно потребления флакон от дезодорант? Това са някои от въпросите, на които уебсайтът дава отговор като ясно демонстрира, употребявайки образци, кои артикули в кой резервоар за преработване би трябвало да бъдат изхвърлени. Освен това той дава информация по отношение на разпознаването на маркировката на опаковката и опциите за преработване на локално равнище, тъй че потребителите да могат по-лесно да схванат кои артикули могат да бъдат отговорно изхвърлени в тяхната страна и да създадат по-информиран избор сега на покупка. За да осведоми вярно обществото по отношение на класификацията на козметичните боклуци, акцията „ Beauty4thefuture “ ще включва множеството от марките от групата L`Oréal, като посланията за рециклируемостта ще участват на опаковките на обособени артикули с отпратка към уеб страницата.

Синергията сред водеща козметична компания и Hamburger Recycling България

Като сътрудник на самодейността, компанията Hamburger Recycling България се включва със своя опит и експертиза в селективното делене на боклуци и даде своя уеб страница като платформа, отдадена на класификацията на хигиенични артикули. Компанията е член на Prinzhorn Group, оперира в 16 страни и е водач на европейския пазар в секторите произвеждане на опаковки, хартия и преработване. Мисията на Hamburger Recycling България е да рециклира колкото може повече опаковки, с цел да се лимитират загубите на материали като главен принцип на кръговата стопанска система. Чрез вярното подбиране у дома и отвън дома се усъвършенства процесът на преработване и качеството на рециклираните материали. Компанията има вяра, че разделното изхвърляне на боклуци има огромно значение за планетата, богатство на хората и бъдещите генерации.

Отчитайки, че опаковките съставляват най-голямата част от световния отпечатък, който оставят продуктите за хигиена и хубост, през 2007 година групата L`Oréal вкара устойчива тактика за пакетиране, учредена на 3 стълба „ Уважение “, „ Намаляване “ и „ Замяна “. До 2030 година L`Oréal се ангажира да понижи материалите за опаковките на своите артикули с 20% и да подсигурява, че 100% от употребяваната пластмаса е рециклирана или на биологична основа. Групата също по този начин си е сложила за цел да направи 100% от пластмасовите си опаковки подобаващи за презареждане, преработване или компостиране до 2025 година, като по този метод ще способства за развиването на кръговата стопанска система.

Кампанията „ Beauty4thefuture “ е част от програмата на L`Oréal за резистентност „ L`Oréal за бъдещето “, която публично започва през 2020 година Групата си сложи амбициозни цели, които да извърши до 2030 година, с цел да подкрепи оправянето с възходящия брой екологични и обществени провокации, пред които е изправена нашата планета. Целите включват реализиране на въглеродна индиферентност и потребление на възобновими енергийни източници в производството, и редица други действия за запазване на естествените запаси, биологичното многообразие и чиста вода.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР