Компанията Samsung публикува в официалния си блог статия за това,

...
Компанията Samsung публикува в официалния си блог статия за това,
Коментари Харесай

Samsung разказа за реализирането на режима за суперзабавено снимане в Galaxy S9

Компанията Samsung разгласява в формалния си блог публикация за това, по какъв начин е съумяла да осъществя опцията за снимане на видео с периодичност 960 фрагмента в секунда в новите флагмански смарт телефони Galaxy S9 и Galaxy S9 Plus. За това южнокорейският колос е трябвало да реши казуса с ограничаването на скоростта за снимане на мобилните камери.

Основният проблем, който стоеше пред Samsung, се крие в актуалните CMOS-сензори, улавящи светлината поредно, което води до деформиране при снимане с огромна скорост на фрагментите в секунда. Така, че компанията стартира създаването на модул, кадърен да прави бързо фотоси, без изкривявания.

Пред инженерите на Samsung е стояла задачата за основаване на CMOS-сензор, който да е четири пъти по-бърз от предшественика си, само че без загуба в качеството на снимане. Решението е да се употребява трислойна конструкция на датчика, в състава на която влиза директно CMOS-сензора, платката за разчитане на информацията с матрицата и специфичния чип с DRAM-паметта. Именно съществуването на последния разрешава светкавичното записване на данните със датчика за снимане на видео с периодичност 960 фрагмента в секунда.



В резултат на това, Galaxy S9 и Galaxy S9 Plus могат да записват видео с 32-кратно закъснение. Продължителността от единствено 0.2 секунди се разтяга до към 6 секунди.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР