Компанията Neuralink, един от най-важните и футуристични проекти на милиардера

...
Компанията Neuralink, един от най-важните и футуристични проекти на милиардера
Коментари Харесай

Neuralink имплантира чип в мозъка на маймуна

Компанията Neuralink, един от най-важните и футуристични планове на милиардера Илон Мъск, напредва в упоритостта си да сътвори мозъчни импланти, осигуряващи връзка сред човешкото схващане и машините.
 Neuralink, Илон Мъск и чипът, който пуска музика непосредствено в мозъка
Чип на Мъск пуска музика непосредствено в мозъка

Как бъдещето внезапно стана настояще

Сред задачите на Neuralink е да излекува редица заболявания, измежду които и Алцхаймер, само че и да обезпечи метод за директна връзка сред мозъка и технологиите, която би могла да докара до безконечен живот на съзнанието в цифрова среда.

В неделя самият Мъск разкри по време на онлайн събитие в приложението Clubhouse, че компанията към този момент тества технологиите си върху маймуна, а тестванията с хора се чака да стартират към края на актуалната година.
 Снимка 494028

В мозъка на маймуната е вграден чип на Neuralink, който разрешава на животното да играе обикновена видео игра, употребявайки единствено мозъка си, споделя Мъск.

Милиардерът побърза да означи, че маймуната се усеща добре, както и че изискванията на тестване са били избрани като допустимо най-хуманните от Департамента по земеделието в Съединени американски щати.

По думите му, чиповете на Neuralink могат да ни разрешат да споделяме телепатично и да подобрят качеството и скоростта на човешката връзка.

Технологията обаче би могла да се употребява и за много по-невероятни неща, като да вземем за пример съхранението на данните в човешкия мозък след гибелта и трансплантирането им в различен човек или даже робот.

В понеделник милиардерът също по този начин прикани почитателите си в Twitter да аплайват за работа в Neuralink, наблягайки, че биха могли да вземат участие в създаването на технологии, значими за целия ни тип.

Please consider working at Neuralink!

Short-term: solve brain/spine injuries
Long-term: human/AI symbiosis

Latter will be species-level important

Work at either at our Bay Area or Austin locations
— Elon Musk (@elonmusk)
От поста му излиза наяве, че краткосрочната упоритост на Neuralink е да откри решение за мозъчни и гръбначни болести, а дълготрайната - да се реализира симбиоза сред индивида и изкуствения разсъдък.
 Илон Мъск, Neuralink, мозъчните импланти и по кое време да ги чакаме
Мозъчните импланти на Мъск са все по-близо

Какво ново разкри за тях милиардерът

Няма съответни периоди за постигането на тези цели, само че Мъск съобщи, че скоро можем да чакаме още вести и видеа, разкриващи напредъка на Neuralink.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР