Компанията Mozilla стартира онлайн услугата Firefox Monitor. С нейна помощ

...
Компанията Mozilla стартира онлайн услугата Firefox Monitor. С нейна помощ
Коментари Харесай

Нов начин да разберем, от кои сайтове са ни хакнали

Компанията Mozilla започва онлайн услугата Firefox Monitor . С нейна помощ е допустимо да се ревизира, кои уеб сайтове и онлайн услуги, в които сте регистрирани, позволяват приключване на вашите данни. Въпреки името си, услугата работи с всички браузъри.
Как се употребява Firefox Monitor?
Съвсем обикновено. Необходимо е да се посети уеб страницата monitor.firefox.com и в единственото празно поле да се вкара адресът на електронната поща. Firefox Monitor ще ревизира в своята база данни, в кои уеб сайтове сте се записали с тази поща и ще покажа по кое време са били хакнати, какви данни са изтекли или към този момент се намират в Глобалната мрежа с отворен достъп.



Редица уеб страници позволяват приключване освен във тип адреса на електронната поща, само че и употребяват пароли в некриптиран тип, действителните имена на потребителите, номерата на телефоните и друга сензитивна информация. Ако употребявате една и съща ключова дума на два и повече уеб ресурса, има огромна възможност някой да се опита да я употребява за хакването и на другите ваши сметки. Това е прекомерно рисково и е по-добре паролите на по-важните сметки да бъдат сменени в оптимално къси периоди.

Firefox Monitor употребява данните, получени от уеб страницата HaveIBeenPwned. Там се предлага безвъзмездна онлайн услуга, която оповестява, в случай че в базата данни отнякъде се появи вашата е-поща.

Firefox Monitor се появи през днешния ден и в случай че имате някакви забележки по нейната работа – споделете.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР