Компанията Monotype е блокирала достъпа на руски потребители до библиотеката

...
Компанията Monotype е блокирала достъпа на руски потребители до библиотеката
Коментари Харесай

Руснаци няма да могат да използват Times New Roman и други популярни шрифтове

Компанията Monotype е блокирала достъпа на съветски консуматори до библиотеката на своя уеб страница, съдържаща редица от най-популярните шрифтове, които се употребяват в света. Това заяви вестник " Ведомости ".

Уебсайтът на американската компания към момента е наличен в Русия, само че при опит да се прегледа страницата с азбучник на шрифтове от Русия, се вижда известие за възбрана на достъпа. Тя обаче може да бъде заобиколена благодарение на VPN услуга, както откриват редица руснаци.

Според източника, най-популярните шрифтове на Monotype са налични за съветските консуматори, да вземем за пример в пакета Microsoft Office, защото преди този момент Microsoft е закупила правата върху тях. Теоретично компанията може да реализира цялостна възбрана за потребление на шрифтове в Русия, само че специалистите се съмняват, че това ще се случи, тъй че най-вероятно нормалните шрифтове Times New Roman би трябвало да останат в Word.

Шрифтовете Monotype имат аналози, които образно са сходни на оригинала, споделя Алексей Андреев, ръководещ сътрудник на организацията за брандинг Depot. Той даде за образец шрифтовете на съветската компания Parataip.

Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР