Компанията Мета въвежда забрана за публикуване на призиви за убийството

...
Компанията Мета въвежда забрана за публикуване на призиви за убийството
Коментари Харесай

Мета забранява пожеланията за смърт на държавни глави

Компанията Мета вкарва възбрана за издание на апели за убийството на президента в обществените мрежи Фейсбук и Instagram. Това изказване направи вицепрезидентът на корпорацията Ник Клег.

Както се отбелязва в изказването, вицепрезидентът на компанията обяснява позицията си, тъй че да не може да се пояснява като оправдаване на принуждение против „ руснаците като цяло “. „ Следователно, с цел да премахнем всяка неизясненост, ние в допълнение стесняваме обсега на нашите наставления, с цел да стане ясно, че не позволяваме апели за гибелта на държавен глава на нашите платформи “, се споделя в изказването.

Клег също по този начин съобщи, че Мета се опълчва на русофобията и не толерира апелите за „ геноцид, етническо пречистване или всевъзможен тип дискриминация, гонене или принуждение против руснаци на нашата платформа “.

Припомняме, че по-рано Следственият комитет на Руската федерация заведе наказателно дело против Мета, като уточни, че компанията е отправяла апели за принуждение против руснаци. Руската основна прокуратура изиска от съда да признае корпорацията за екстремистка организация и да забрани активността й в страната. Впоследствие Фейсбук и Instagram към този момент са блокирани на съветска територия.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР