Компанията Фейсбук обяви серия от мерки за по-стриктен контрол над

...
Компанията Фейсбук обяви серия от мерки за по-стриктен контрол над
Коментари Харесай

Фейсбук ще упражнява по-строг контрол над политическата реклама

Компанията Facebook разгласи серия от ограничения за по-стриктен надзор над политическата реклама, както и над някои доста посещавани страници в мрежата, съобщи Франс прес.

" Отсега нататък всеки, който желае да подаде политическа реклама или да засегне значима тематика, ще би трябвало да бъде проверяван. За тази цел рекламодателите ще би трябвало да афишират идентичността и местоположението си ", написа на своята страница във Facebook нейният притежател Марк Зукърбърг, упрекван, че не е противодействал на политическата операция.

Освен това политическите послания ще бъдат обозначавани и ще се показва кой ги финансира, предава Българска телеграфна агенция.

Зукърбърг би трябвало да се яви идната седмица пред американския Конгрес, с цел да даде пояснения за злоупотребите с персонални данни на 87 милиона консуматори на обществената мрежа.

" С приближаването на значими избори в Съединените щати, Мексико, Бразилия, Индия и Пакистан, един от моите цели за 2018 година е да се уверя, че поддържаме положителен спор и не позволяваме интервенция в тези избори ", написа Зукърбърг на страница си във Facebook, която има към 100 милиона почитатели.

Социалната мрежа Facebook съобщи, че работи с външни организации за правене на лист от значими и полемични тематики и е наела хиляди спомагателни чиновници, които да приложат новите ограничения, предвид на парламентарните избори през ноември 2018 година

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР