Компанията Еърбъс (Airbus) осъществи първия полет на най-новия си модел

...
Компанията Еърбъс (Airbus) осъществи първия полет на най-новия си модел
Коментари Харесай

Еърбъс показа нов уникален красавец, сменя правилата на играта

Компанията " Еърбъс " (Airbus) реализира първия полет на най-новия си модел - A321XLR, с който европейският самолетостроител ще се опита да задоволи повишеното търсене на тяснофюзелажни самолети с огромен обхват, съобщи Ройтерс.

Двумоторният реактивен аероплан излетя от Хамбург, където е създаден, с цел да сложи началото на най-малко година проби, преди да се включи в комерсиалната флота.

" Еърбъс " залага на A321XLR да промени " разпоредбите на играта ", защото с този аероплан могат да правят дълги полети на облага и да не бъдат принуждавани пасажерите да се прекачват.

A321XLR може да прелита 8700 км с едно зареждане, което е с 15 % повече от всеки различен тяснофюзелажен аероплан. Той би дал опция на самолетните компании да правят с него директни полети по направления като Ню Йорк-Рим, Токио-Сидни или Хюстън-Сантяго на доста по-ниска цена, настояват от " Еърбъс ".

Удълженият полет става вероятен с прибавяне на още едни контейнер под корпуса, което обаче провокира опасения от пожар, в случай че се наложи самолетът да кацне по стомах. Това принуди " Еърбъс " да отсрочи стартирането на самолета в комерсиална приложимост за 2024 година, с цел да има време за модифициране на резервоара.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР