Компанията dm последователно работи за въвеждането на нова за България

...
Компанията dm последователно работи за въвеждането на нова за България
Коментари Харесай

Благодарение на голяма верига в България има нова професия – дрогерист

Компанията dm поредно работи за въвеждането на нова за България специалност – „ дрогерист “ и през 2020 година тя беше публично записана с публично название "Koнcyлтaнт ĸoзмeтични, пapфюмepийни, биoлoгични пpoдyĸти и битoвa xимия ".

В резултат на това през месец септември стартира образование първият клас по тази специалност по австрийска стратегия. По самодейност на компанията, първите 13 деца започнаха 5 годишен гимназиален курс в Професионалната гимназия по химични и хранително вкусови технологии „ Д. И. Менделеев “ във Варна. Те ще се образоват в системата на дуалното образование.

Наред с одобрените общообразователни предмети, учениците ще учат и профилирани дисциплини като химия, ботаника и фармакогнозия, стокознание, фармакология, токсикология, козметика, биология и предприемачество. Освен това в детайли ще се учи освен състава на козметични, биологични и химични артикули, само че и какво е тяхното влияние върху човешкото тяло.

Още в 11-и и 12-и клас под формата на дуално образование те ще могат да работят във вериги магазини на понижено работно време с подписани трудови контракти. Голямото преимущество на специалността е, че тя се получава в границите на междинното обучение. Няма последващо равнище на подготовка, като това е стандарт в Австрия и Германия.

„ Дрогерист “ е специалност, която в немскоезичния свят - Германия, Австрия и Швейцария, съществува от десетилетия. Нейното развиване е обвързвано с повишаването на известността на профилирани вериги за търговия с дрогерийни артикули.

В системата на дуалното образование dm България взе участие интензивно в професионалната подготовка на възпитаници по още две специалности - „ Икономист – търговия “ и „ Спедитор логистик “. Към момента по тях образоват 66 възпитаници в 7 гимназии в страната.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР