Компанията Cyclotech представи електрически самолет с вертикално излитане и кацане

...
Компанията Cyclotech представи електрически самолет с вертикално излитане и кацане
Коментари Харесай

Cyclotech представи електрически самолет с намотки вместо витла

Компанията Cyclotech показа електрически аероплан с отвесно политане и кацане (eVTOL), наименуван CruiseUp. Основната характерност на новия артикул е, че в структурата му се употребяват задвижващи системи CycloRotors вместо нормалните витла с няколко лопатки. Те наподобяват на барабани или макари, които имат отвори в страните си и се въртят към хоризонтална ос.

Този метод разрешава на CruiseUp да насочва тягата в двете направления, тъй че не е належащо да накланя витлата или тялото, с цел да се задвижва по време на полет. Той също по този начин ще разреши на транспортното средство да стопира във въздуха, като надлежно трансформира посоката на тягата.
-->
Разработчиците настояват, че апаратите на CycloRotors вършат самолета доста маневрен и в това време извънредно комфортен за пасажерите. В структурата са употребявани общо шест единици CycloRotors, в това число аварийна система при положение на проблеми по време на полет.

Съобщава се, че едно зареждане на акумулаторната батерия на CruiseUp е задоволително, с цел да се изминат 100 км със скорост до 150 км/ч. Разработчиците са уверени, че това е повече от задоволително за полети в границите на огромните градове и техните покрайнини.

Компанията счита, че през идващите години eVTOL колите ще стартират да се употребяват като аерогари в разнообразни страни по света. В същото време CruiseUp е единствено с 50% по-масивен от средностатистически автомобил, тъй че от компанията считат, че тяхното създание в бъдеще може да се трансформира в опция на персоналния превоз. Очаква се самолетите eVTOL да се употребяват интензивно за персонални потребности през идващото десетилетие.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР