Компанията Cambridge Analytica, която използва данни на потребителите на Facebook

...
Компанията Cambridge Analytica, която използва данни на потребителите на Facebook
Коментари Харесай

Cambridge Analytica прекрати дейността си след скандала с изтичането на данни

Компанията Cambridge Analytica, която употребява данни на потребителите на Фейсбук за изследване на техните политически желания, взе решение да приключи активността си.
Както оповестява The Wall Street Journal, анализаторската компания Cambridge Analytica, която през 2016 година работи с кандидат-президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, взе решение за преустановяване на своята активност. Причината е загубата на клиенти и доста правосъдни каузи, които са се появили след обстановката. Компанията употребява данните на потребителите на Фейсбук за установяване на техните политически желания.

На Cambridge Analytica не оказа помощ и фактът, че през март компанията уволни изпълнителният шеф Александър Ника и даде обещание без значение следствие на обстановката.

Спря да работи и сдружението SCL Group и SCL Elections, които работиха в Съединени американски щати и Англия.

При това, както отбелязва The Wall Street Journal, съществува вид, при който Cambridge Analytica ще проработи под друго име. Това съмнение идва от обстоятелството, че редица нейни ръководители по едно и също време са свързани и с други компании.

Разследване във връзка с Cambridge Analytica се организира по едно и също време и от The New York Times и английския Channel Four. На собствен ред, The New York Times показва, че Cambridge Analytica е получила данни за повече от 50 милиона консуматори на Фейсбук. Те нелегално са предоставени на някогашни чиновници на компанията.

Ръководителя на Фейсбук Марк Зукърбърг на 21 март призна грешката и увери, че всички стратегии, които са имали достъп до огромен размер от данни ще бъдат деликатно проучени.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР