Компанията Amazon поиска разрешение от Федералната комисия по комуникациите на

...
Компанията Amazon поиска разрешение от Федералната комисия по комуникациите на
Коментари Харесай

Догонвайки SpaceX: Amazon подаде заявка за извеждането в космоса на 3236 интернет сателита

Компанията Amazon изиска позволение от Федералната комисия по връзките на Съединени американски щати (FCC) позволение за разгръщането на сателитната мрежа Kuiper за даването на достъп до интернет.

Орбиталната формация Kuiper (Койпер) ще обезпечава широколентов достъп до интернет благодарение на информационни спътници. В поръчката до FCC се споделя, че компанията има намерение да да изведе в космоса 3236 галактически апарата, които ще бъдат изведени в орбити на височина от 590 до 630 километра . Сателитите би трябвало да бъдат изстреляни на пет стадия, като при разгръщането на първите 578 галактически апарата, Amazon към този момент може да стартира да показва широколентова връзка до Глобалната мрежа.



В поръчката се споделя още, че с помощта на системата Kuiper, свързването с интернет ще стане допустимо на процедура от всяка точка на Земята като се изключи Аляска. По този метод ще бъде обезпечен постоянен и бърз достъп до уеб пространството и в труднодостъпните региони и селските местности. Ще бъде обезпечена интернет връзка и за пътуващите в океаните морски съдове.

Не се афишира датата на изстрелването на спътниците Kuiper. Няма информация и за дизайна на тези галактически апарати. Известно е единствено, че ще употребяват антени с фазирана решетка и че ще се употребява общоприетата за сателитната връзка периодичност от Ка диапазона – от 26,5 до 40 GHz. Сателитите на Джеф Безос са проектирани за 10 години работа. След това ще бъде подадена команда за тяхното втурване и те ще изгорят в атмосферата на Земята, без да замърсяват околоземното пространство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР