Компания доставяла спайуер (от англ. spy – „следя, шпионирам“ и

...
Компания доставяла спайуер (от англ. spy – „следя, шпионирам“ и
Коментари Харесай

Софтуерна компания вградила спайуер в свой продукт, за да бори пиратите

Компания доставяла спайуер (от англ. spy – „следя, шпионирам“ и software) дружно с инсталатора на софтуера си за да възпира пиратите, сигнализира Дейвид Бисон от страниците на блога на Tripwire.

Тази неделя консуматор на Reddit се появил в обществената мрежа с откритието, че в инсталатора на Flight Sim Labs за симулатора на полети на A320 се крие шпионски програмен продукт. Това било стратегия за добиване на пароли от Гугъл Chrome, основана от компания с името SecurityXploded. Той питал и другите от обществената мрежа за случая. На въпросите му дал отговор персонално Лефтерис Каламарас, шефа на Flight Sim Labs.

Оказва се, че никой не е хаквал софтуера на компанията или добавил без знанието на създателя софтуера. „Test.exe е част от DRM отбраната и търси само избрани пиратски копия на програмен продукт, който е добит по нерегламентиран начин“, споделя Каламарас. Компанията е добавила шпионската стратегия, тъй като, както изяснява Каламарис, се интересува от съответна „пиратска“ формация. Именно с помощта на този програмен продукт те са съумели да съберат данни за тази група, които считат да предадат на управляващите.

Новината за дейностите на компанията беше посрещната с рецензия, като един разработчик я дефинира за искрено неточна и незаконна. Това предизвика Flight Sim Labs да обновят инсталатора, като този път в него няма шпионски програмен продукт.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР