Компания“ – страхотният мюзикъл на Народния и Операта в Пловдив,

...
Компания“ – страхотният мюзикъл на Народния и Операта в Пловдив,
Коментари Харесай

Компания превзема Античния театър

„ Компания “ – страхотният мюзикъл на Народния и Операта в Пловдив, изригва на 29 август в Античния спектакъл под тепетата. Публиката ще приветства някои от най-големите звезди на двете трупи. В абсолютния шлагер, режисиран от Михаил Петров, действието се развива в Ню Йорк в наши дни. Историята е за Робърт, който към момента не е решил кое е по-важно за него – заниманията с другари или бракът. Петте фамилни двойки в компанията повече или по-малко си задават същите въпроси. Отговорите са колкото непредвидени, толкоз и откровени. „ Това е план за мечтатели, аватюристи и двама шефове, които имат допустимата, само че нужна доза полуда “, разяснява Михаил Петров, чиито мюзикъл „ Един безразсъден ден “ е същински бестселър към този момент сезони наред.



„ Животът като шоу – това е отправната точка, театралната среда и фонът, на който се развиват събитията. Ние не съдим персонажите, те са артикул на своето време. Това е действителността, основана от самите нас - безнаказаност, фриволност, фамилиарност. Но всичко е поднесено с грациозен комизъм, фина подигравка, игрива самоирония. Героите се надяват на нещо по-добро – ние също. С всички вероятни средства на трагичното и музикалното изкуство реализираме „ цялостен спектакъл ”, прибавя известният артист.

В функциите са Виктор Ибришимов, Параскева Джукелова, Вяра Табакова, Христо Чешмеджиев, Николай Дограмаджиев, Гергана Змийчарова, Павел Иванов, Биляна Петринска, Борислав Веженов, Ева Данаилова, Стелиан Радев, Илиана Коджабашева и други. Участват оркестърът и балетът на Пловдивската опера с началник прима-балерината Мариана Крънчева. Диригент е маестро Константин Добройков, сценографията и костюмите са на Елена Иванова, музикален възпитател е Евгени Господинов.

Един от създателите – гениалният модернизатор, композитор, стихотворец и драматург Стивън Зондхайм, дефинира „ Компания “ като концептуален мюзикъл. Той е игран над 700 пъти на Бродуей и печели оценки в 6 категории на театралната премия „ Тони “.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР