Компаниите в областта на социалните медии трябва да положат повече

...
Компаниите в областта на социалните медии трябва да положат повече
Коментари Харесай

Социалните медии са изпълнили условията на Брюксел частично

Компаниите в региона на обществените медии би трябвало да положат повече старания, с цел да изпълнят настояванията, отправени през март предходната година от Европейската комисия и органите за отбрана на потребителите на страните членки, за съблюдаване на разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите.

От Комисията оповестиха, че от тези промени ще се възползват към този момент повече от четвърт милиард консуматори в Европейски Съюз, които употребяват обществени медии.

Промените, които са създали Фейсбук, Twitter и Гугъл +, с цел да приведат своите условия за прилагане в сходство с разпоредбите на Европейски Съюз за отбрана на потребителите, бяха оповестени през днешния ден. Докато последните оферти на Гугъл наподобяват в сходство с настояванията, отправени от органите за отбрана на потребителите, Фейсбук и в по-голяма степен Twitter единствено отчасти са разрешили значими въпроси по отношение на отговорността им и метода на известяван на потребителите по отношение на вероятно унищожаване на наличие или преустановяване на контракт.

Гражданите няма повече да бъдат принуждавани да се отхвърлят от наложителни права, като да вземем за пример правото да върнат покупка, направена онлайн; те ще могат да подават жалбите си в Европа, а не в Калифорния; и платформите, сходно на доставчиците на офлайн услуги, ще поемат своя обективен дял от отговорност към потребителите в Европейски Съюз. Промените обаче единствено отчасти дават отговор на условията според правото на Европейски Съюз за отбрана на потребителите.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР