Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба към Eвропейската агенция

...
Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба към Eвропейската агенция
Коментари Харесай

EMA започва предварителна оценка на ваксината срещу Covid на Sanofi

Комитетът по лекарствените артикули за хуманна приложимост към Eвропейската организация по медикаментите (ЕМА) стартира предварителна оценка на Vidprevtyn - ваксина против Covid-19, създадена от Sanofi Pasteur.

Започнатата процедура по предварителната оценка се основава на предварителните резултати от лабораторни проучвания (неклинични данни) и извършени клинични изпитвания в ранен стадий при възрастни, от които резултати се допуска, че имунизацията провокира образуването на антитела, които са ориентирани против SARS-CoV-2, вирусът, който предизвиква Covid-19, и могат да спомогнат за предотвратяване от развиване на болестта.

EMA ще прави оценка на данните сега, в който станат налични, с цел да реши дали изгодите надвишават рисковете. Предварителната оценка ще продължи до тогава, до момента в който се съберат задоволително данни за подаване на публично заявление за разрешаване за приложимост.

EMA ще оцени сходството на Vidprevtyn във връзка с нормалните стандарти на Европейски Съюз за успеваемост, сигурност и качество.

EMA ще направи в допълнение известие, когато заявката за разрешаване за приложимост на имунизацията бъде подадено.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР