Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба към ЕМА (CHMP)

...
Комитетът по лекарствените продукти за хуманна употреба към ЕМА (CHMP)
Коментари Харесай

ЕС решава за нова ваксина срещу COVID-19

Комитетът по лекарствените артикули за хуманна приложимост към ЕМА (CHMP) стартира предварителна оценка на Vidprevtyn ваксина против COVID-19, създадена от Sanofi Pasteur оповестиха от здравното министерство..

Решението на CHMP за започването на предварителната оценка се основава на предварителните резултати от лабораторни проучвания (неклинични данни) и извършени клинични изпитвания в ранен стадий при възрастни, от които резултати се допуска, че имунизацията провокира образуването на антитела, които са ориентирани против SARS-CoV-2 (вирусът, който предизвиква COVID-19) и могат да спомогнат за предотвратяване от развиване на болестта.

EMA ще прави оценка на данните сега, в който станат налични, с цел да реши дали изгодите надвишават рисковете. Предварителната оценка ще продължи до тогава, до момента в който се съберат задоволително данни за подаване на публично заявление за разрешаване за приложимост.

EMA ще оцени сходството на Vidprevtyn във връзка с нормалните стандарти на Европейски Съюз за успеваемост, сигурност и качество. Въпреки че ЕМА не може да планува общата дълготрайност на процеса на оценка на заявката, ако бъде подадено, заради осъществяване на тази предварителна оценка, ще бъде нужен по-кратък от нормалния интервал за оценка.

EMA ще направи в допълнение известие, когато заявката за разрешаване за приложимост на имунизацията бъде подадено.

Как се чака да работи имунизацията?

Vidprevtyn се чака да работи като приготвя организма самичък да се защищити от зараза със SARS-CoV-2. Тази ваксина е създадена въз основата на протеини и съдържа получен в лабораторни условия „ spike “ (шипчест) протеин, като този, намиращ се по повърхността на SARS-CoV-2. Тя също съдържа и друго вещество, наречено „ адювант “, което спомага за усилване на имунни отговор към имунизацията.

Когато на човек бъде приложена имунизацията, имунната му система ще разпознае „ spike “ (шипчестия) протеин като непознат и ще образува антитела против него. Ако в следствие имунизираният човек бъде в контакт със SARS-CoV-2, имунната му система ще разпознае вирусния протеин и ще бъде готова да пази организма от вируса.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР