Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) е палка в чужди

...
Комисията за защита от дискриминацията (КЗД) е палка в чужди
Коментари Харесай

Павел Шопов: КЗД е палка в чужди сили

Комисията за отбрана от дискриминирането (КЗД) е палка в непознати сили, сподели депутатът от Обединени патриоти (ОП) от парламентарната естрада.

Членът на партия Атака съобщи, че той и неговите сътрудници от парламентарната група на Оперативна програма ще поддържат плана за приемане на процедурни правила за изискванията и реда за предложение на претенденти за ръководител, заместник-председател и членове на институцията. Той обаче съобщи: Органът е хранилка на някогашни депутати от Движение за права и свободи и Соросояди и се трансформирал в синекура.

"Под ударите на КЗД попадат патриоти и хора, които не са желали да позволен предтавители на избран етнос до басейн. Ние знаем, че не можем да закрием КЗД, само че настояваме за реформиране на този орган ", сподели още той.

По-късно през днешния ден Народно събрание одобри правила за предложение на претенденти за ръководител, заместник-председател и членове на Комисията за отбрана от дискриминация. Те би трябвало да са български жители, да са тествани за принадлежност към някогашната Държавна сигурност и Разузнавателното ръководство на Българската войска. Неправителствените организации могат да дават мнения за претендентите пред Комисията по вероизповеданията, а медиите да изпращат свои въпроси към тях.

Народно събрание избира поотделно ръководителя на комисията, заместника му и 3-ма членове. Заседанието се излъчва в действително време посредством интернет страницата на Народното събрание. За определен се счита номинираният, получил повече от половината от гласовете на присъстващите народни представители. Ако няколко кандидати за една служба имат повече от половината от гласовете на присъстващите депутати, определен е събралият най-вече "за ". В случай, че двама или повече претенденти за една служба са с еднакъв брой гласове се организира наново гласоподаване.

Когато никой не събере нужните гласове, следва наново гласоподаване, в което вземат участие двамата с най-голяма поддръжка. Ако и тогава никой не събере нужните гласове, Народно събрание приема решение за разкриване на нова процедура за избор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР