Комисията за защита от дискриминация обяви кампания за достъпна за

...
Комисията за защита от дискриминация обяви кампания за достъпна за
Коментари Харесай

Започна кампания за достъпна среда за хората с увреждания

Комисията за отбрана от дискриминация разгласи акция за налична за хората с увреждания архитектурна среда. Кампания " Достъпна България` стартира в Международния ден на хората с проблеми, само че ще остане отворена до постигане на поставените цели.
Две изречения направиха изключително мощно усещане при оповестяване на началото на самодейността.
Докато Берлинската стена падна през 89-та година на предишния век, за хората с увреждания към момента не е, сподели Петър Кичашки, член на Комисията за отбрана от дискриминация.
Владимир Карамфилов по-познат като Влади Въргала, който дружно с журналиста Ники Кънчев е лице на акцията, от своя страна съобщи:
Докато един плаче за обувки, различен плаче за крайници.
Карамфилов сподели, че се включва в акцията, с цел да се стигне до деня, в който във всеки жилищен блок ще има уреди за достъп на хора с увреждания.
Председателят на комисията Анна Джумалиева счита, че освен обособените ведомства би трябвало да работят по казуса за създаване на налична среда, а би трябвало да се сътвори народен консенсус, тъй че всеки човек да да сигнализира за съществуването на проблем.
В България има 500 000 души с увреждания, 10 000 от които са деца. В международен мащаб 15 % от популацията е с увреждания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР