Комисията за защита на потребителите ще може да сваля онлайн

...
Комисията за защита на потребителите ще може да сваля онлайн
Коментари Харесай

Сайтовете на нелоялните търговци в интернет ще бъдат блокирани

Комисията за отбрана на потребителите ще може да смъква онлайн наличие, в случаи че бъдат открити нелоялни практики от страна на електронни търговци. Това одобриха депутатите на второ чете на измененията в Закона за отбрана на потребителите.

Измененията плануват засилено съдействие сред институциите в държавите-членки на Европейския съюз. Комисията за отбрана на потребителите, въз основа на отправено документално искане, ще издава решение за унищожаване на наличие от онлайн интерфейс или за отправяне на ясно предизвестие до потребителите при достъпа им до онлайн интерфейса на търговеца, направил нарушаването.

Решението ще се разгласява на интернет страницата на Комисията в деня на издаването му и неотложно ще се уведомява нелоялния търговец. Ако в тридневен период от уведомяването търговецът не се съобрази с взетото решение, ръководителят на Комисията ще издава заповед, с която ще разпорежда на предприятията, предоставящи публични електронни съобщителни мрежи и/или услуги, и на доставчиците на хостинг услуги да отстранен, блокират или лимитират достъпа до онлайн интерфейса на нарушителя.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР