Комисията за защита на потребителите още снощи започна масирани проверки

...
Комисията за защита на потребителите още снощи започна масирани проверки
Коментари Харесай

Наредиха на платформите за онлайн търговия да разкрият кой продава райски газ

Комисията за отбрана на потребителите още нощес стартира масирани инспекции против продажбата на божествен газ , както разпореди министър Корнелия Нинова.

Първата вечер бяха направени близо 30 инспекции в магазини и заведения в цялата страна . При три от тях е открита продажба на рисковия газ. В тези случаи инспекторите на КЗП са взели проби и са издали заповеди за краткотрайно прекъсване на продажбите.

На доста места проверяващите екипи са открили, че търговците са получили разпореждане за прекъсване на продажбата на продуктите. Такива случаи има и при онлайн търговията, където наличието, касаещо продажбите на божествен газ, е свалено или е замаскирано под формата на балони .

Онлайн инспекциите са открили още, че за множеството уеб сайтове, предлагащи божествен газ, няма информация кои са притежателите . До платформите за онлайн търговия са изпратени разпоредби да осведомят неотложно кои са лицата и компаниите, които продават посредством тях от рисковия артикул . На нарушителите ще бъдат връчени заповеди за прекъсване, а в случай че не го създадат, ще им бъдат наложени наказания до 25 000 лева .

Проверките против продажбата на божествен газ не престават, като екипите на Комисията за отбрана на потребителите ще продължат обиколките си по магазини и заведения до късните часове на нощта.

„ Проверките към този момент дават резултат. Ще бъдем безкомпромисни. Ще впрегнем всички старания да защитим децата си “,  сподели министър Нинова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР