Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) най-накрая реши, че ще

...
Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) най-накрая реши, че ще
Коментари Харесай

КЗК се реши да проверява цените на храните

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) най-сетне реши, че ще се заеме с проблема с високите цени на храните. Тя ще стартира авансово изследване по отношение на предлагането и ценообразуването при питателните и селскостопанските артикули в страната.

Реакцията ѝ идва близо две седмици, откакто служебният кабинет разгласи, че стартира работа по ограничения против високите цени и възнамерява да вкара " механизъм за наблюдаване на цените ". До този миг Комисия за защита на конкуренцията не предприемаха никакви дейности по казуса.

От там обаче в този момент оповестяват, че поради " зачестелите известия в медиите и сигнали на консуматори " през последните месеци, Комисията ще стартира авансово изследване и ще изисква информация от Комисията за отбрана на потребителите, както и от производители и снабдители на храни, " в това число мляко и млечни артикули ", които са измежду най-поскъпналите на пазара.

След като проучва получените данни, органът " ще реши на кои търговци на дребно (вкл. търговски вериги) са налице учредения за формиране на произвеждане " поради нарушавания, свързани с конкуренцията и ползите на доставчиците на селскостопански и хранителни артикули, " което директно се отразява на крайните консуматори и тяхната покупателна дарба ".
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР