Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала проверка за

...
Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) е започнала проверка за
Коментари Харесай

КЗК проверява фирми на продуцента Нико Тупарев по жалба на съдружници

Комисия за защита на конкуренцията (КЗК) е почнала инспекция за нелоялна конкуренция против компаниите " Ту бай Ту " ООД и " Еф Хикс камера " ООД на известния ефирен продуцент Никола (Нико) Тупарев и неговите съдружници Мая Тодорова и Радослав Тушев.

Решението идва след сигнал до антимонополния орган, че редица от дългогодишно изпълняваните от “Олд скул ” ООД на Тупарев тв формати към този момент са в ръцете на сдружения, свързани или следени още веднъж от него и съдружниците му. " Олд Скул " стоеше зад доста от риалити форматите в главните малките екрани bTVи Нова телевизия. В портфолиото на групата са продукции като „ Животът е апетитен “ (2016 – 2018 г.), „ Вип Брадър 2014: Образцов дом “, „ Биг Брадър All stars “ 2014 година „ Фермер Търси жена “ 2015 – 2016 година и доста други.

Сигналът идва от " Еко Брикет " АД, като " Олд скул " е дъщерно сдружение на същата компания. В борда на шефовете на компанията жалбоподател е и самият Тупарев. Търговският указател споделя, че шефове там са още Александър Тошев и Георги Тошев.

Конкурентната активност се е правила посредством сдруженията " Бългериан Филм Продъкшан Сървисис " ООД, " Еф Хикс Камера " ООД, " Ту Бай Ту " ООД, " Репъблик ъф контент " ООД, " НМТ България " ООД, " Кулинарната България " ООД, написа в жалбата, излиза наяве от документи на страницата на Комисия за защита на конкуренцията в интернет.

" Н. Тупарев, като шеф на „ Олд Скул “ ООД, е осведомен напълно с продуцентската активност на сдружението, с лицата за контакт, с воденето на договаряния по подписване на контракти с медиите за производство на продукция, с комерсиалните и други условия, периоди, реализатори и други за всеки от посочените планове. Същото важи и за М. Тодорова и Р. Тушев – те имат знанията, уменията (ноу-хау). Тези лица употребяват контактите, знанията, уменията, насъбрани в „ Олд Скул “ ООД, учредяват конкурентни сдружения и подписват идентични контракти за продукции в страната и при осъществяването им подписват контракти с лица, които преди този момент са наемани от „ Олд Скул “ ООД ", написа в решението на Комисия за защита на конкуренцията за стартира инспекция.

Жалбоподателят добавя още, че " Ту Бай Ту “ ООД, „ Еф Хикс Камера “ ООД, Никола Тупарев, Мая Тодорова и Радослав Тушев употребяват по безсъвестен метод и сензитивна информация, станала им известна по отношение на активността на „ Олд Скул “ ООД ".

Александър Тошев, по прякор Джони, който е един от шефовете на " Еко Брикет ", е споменаван в медийни изявления на " Дневник " и " Капитал " като човек, свързващ управляващите в морската общита Царево с някогашните управляващи в София през годините. Обединение с присъединяване на компании, свързвани с предприемача, беше единствен претендент в социална поръчка на общинския Център за градска подвижност в София, оповестена малко преди ГЕРБ да слезе от власт на локалните избори предходната есен. Търгът беше за " цифровизация " на паркирането в града, а прогнозната стойност беше близо 6 млн. лева В последна сметка поръчката е прекъсната поради това, че липсва конкуренция при подадена единствено една оферта, написа предишния септември.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР