Комисията за защита на данните в Ирландия реши миналия месец,

...
Комисията за защита на данните в Ирландия реши миналия месец,
Коментари Харесай

Ще напуснат ли Европа Фейсбук и Инстаграм?

Комисията за отбрана на данните в Ирландия реши предишния месец, че Facebook не би трябвало да „ трансферира “ частни данни на своите консуматори от Европейския съюз в Съединени американски щати, а да ги съхранява на сървъри в Европейски Съюз, тъй като данните ще бъдат следени от Съединени американски щати.

Ако това решение в действителност бъде приложено, последствията за потребителите и доста компании в Европа биха могли да бъдат непредсказуеми, обясниха от Facebook в хода на делото, което те заведоха пред Върховния съд в Ирландия.

В иск, заведен от ръководителя на Facebook за отбрана на данните в Ирландия, Ивон Канан, се показва, че при положение на възбрана за транспорт на данни не е ясно по какъв начин те могат да продължат да дават услуги на Facebook и Инстаграм в Европейски Съюз при такива условия. Накратко, това би означавало отдръпването на тези две известни обществени мрежи с повече от 400 милиона европейски консуматори от страни от Европейски Съюз.

Тя особено означи, че с помощта на тези мрежи европейските компании са генерирали доходи от към 208 милиарда евро.

Facebook също по този начин припомня, че доста други американски софтуерни компании употребяват същите способи за прекачване на данни към сървъри в Съединени американски щати, само че че ирландският комисар по отбрана на данните Хелън Диксън е отделил от тях Facebook и е взел решение, което се отнася единствено за компанията на Марк Зукърбърг.

По-късно Facebook съобщи пред медиите, че известието за евентуално отдръпване от Европейски Съюз не съставлява опасност за напън върху регулаторите за смяна на тяхното решение, само че означи, че компанията разчита на прехвърлянията на данни сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, с цел да обслужва своите услуги. Без този трансфер на данни Facebook няма да може да предлага услугите си на консуматори в Европейския съюз.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР