Комисията за безопасност към Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заключи,

...
Комисията за безопасност към Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) заключи,
Коментари Харесай

Официално: ЕМА определи съсиреците като много рядък страничен ефект от АстраЗенека

Комисията за сигурност към Европейската организация по медикаментите (ЕМА) заключи, че необикновените случаи на кръвни съсиреци при получили имунизацията срещу ковид на " Астра Зенека " би трябвало да се опишат като " доста редки странични резултати " на имунизацията.

Това разгласи ЕМА по време на конференция, в която взе участие и шефът на организацията Емър Кук. " Възможно пояснение за тези редки странични резултати е имунният отговор на имунизацията ", водещ до положение, сходно на това, което се следи от време на време при пациенти, които са лекувани с хепарин, обясниха специалистите. 

Повечето от обявените случаи " са настъпили при дами на възраст под 60 години в границите на 2 седмици след имунизацията ", като Агенцията отново подчертава, че наличните все още доказателства " не са удостоверили характерни рискови фактори ".  

" ЕМА работи близко с националните управляващи и компанията, с цел да се увери, че рисковете ясно се оповестяват на експертите по здравни грижи ", с цел да могат те навреме да видят признаците у пациенти с сложена доза и да реагират, изясни Емър Кук.

В изказването още веднъж беше доказано мнението на ЕМА, че изгодите от имунизацията на " Астра Зенека " неведнъж надвишават всички евентуални опасности.

Тази вечер се чака изключителна онлайн среща на здравните министри на 27-те страни от Европейски Съюз. 

Пресконференция се организира, откакто преди ден високопоставен чиновник на Агенцията разгласи в изявление за италиански вестник, че връзката към този момент е доказана и ЕМА ще го разгласи до часове. Малко по-късно Европейската организация по медикаментите опроверга думите му в особено изказване пред Агенция Франс Прес, че " към момента не е стигнала до умозаключение и прегледът сега продължава “. 

 
Ето какво сподели пред италианските медии преставителя на ЕМА
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР