Грузинската полиция брутално разби продемократичните протестиращи, отбелязвайки значително влошаване на

...
Грузинската полиция брутално разби продемократичните протестиращи, отбелязвайки значително влошаване на
Коментари Харесай

Грузия предприема репресии срещу проевропейските протестиращи в Русия

Грузинската полиция брутално разруши продемократичните протестиращи, отбелязвайки доста утежняване на гражданските права и проруската ориентировка в страната кандидатка за Европейски Съюз.

Във вторник вечерта полицията употребява водни оръдия, шокови гранати, сълзотворен газ и пикантен спрей, с цел да разпръсне огромен митинг против закона за „ непознатите сътрудници “, който съгласно стачкуващите е въодушевен от Русия на Владимир Путин. Насилието избухна ден след рядко появяване на проруския олигарх Бидзина Иванишвили, който е и създател на ръководещата партия " Грузинска фантазия ".

Иванишвили в понеделник взе участие в проправителствен протест, на който изнесе дълга, тайна, антизападна тирада, напомняща съветска агитация, потвърждавайки, че Грузия не се ръководи от „ определени управляващи, а от непознати сътрудници ”.

Противоречивият закон провокира няколко нощи на митинги предишния месец, само че насилието ескалира във вторник вечерта, като полицията за битка с безредиците преби протестиращи и задържа минимум 63 души,...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР