Комисията по здравеопазване единодушно прие до 14 февруари министърът на

...
Комисията по здравеопазване единодушно прие до 14 февруари министърът на
Коментари Харесай

Депутатите ще изискат от министър Хинков обобщен доклад от извършени проверки в болница Лозенец

Комисията по опазване на здравето единомислещо одобри до 14 февруари министърът на опазването на здравето проф. да даде систематизиран отчет от инспекции, осъществени в болница “Лозенец ”.

Решението на комисията е във връзка изнесена в медии информация за корупционни практики в болница “Лозенец ”, както и поради писмо от работещи в Клиниката по кардиология в болница “Лозенец ”, получено в комисията. В писмото се показва, че на мястото на началника на Клиниката по кардиология - доцент Добри Хазърбасанов, който е бил в отпуск по болест, е назначен краткотрайно изпълняващ длъжността доктор Николай Димитров. Вероятно промяната на доцент Хазърбасанов е поради подадени от него сигнали до Министерството на здравеопазването за “груби законови, етични и медицински нарушавания, осъществени в Отделението по съдова хирургия с шеф доктор Асен Тодоров.

Тези нарушавания са осъществени със знанието и поддръжката на изпълнителния шеф на болничното заведение  д-р Христо Стоянов ”, се споделя още в писмото, което беше прочетено по време на съвещанието на комисията от ръководителя ѝ проф. Костадин Ангелов. В отговор на подадените от началника на клиниката сигнали са осъществени инспекции и болницата е санкционирана с над 300 хиляди лева, се прибавя в писмото от работещите в клиниката. Директорът на болничното заведение е казвал, че има политическа поддръжка, се показва още в писмото. 

Докладът от министър Хинков да бъде направен въз основа на осъществена порверка от звено “Вътрешен одит ” към Министерството на здравеопазването и към него да се дават копия на одитния отчет, формиран от “Вътрешен одит ”, както и на протоколите от осъществените инспекции от Националната здравноосигурителна каса, одобри още комисията. 

На последващо съвещание на комисията ще бъдат поканени за чуване управлението на болница “Лозенец ” и работещите в клиниката, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР