Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)

...
Комисията по ценните книжа и фондовите борси на САЩ (SEC)
Коментари Харесай

SEC отново отложи решението за дългоочакваните Биткойн ETF

Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища на Съединени американски щати (SEC) реши да отсрочи решението си по отношение на другите заявки за спот Биткойн ETF, които включват заявки от сдружения като BlackRock, Valkyrie, WisdomTree и Invesco.

Широко публикувано беше упованието, че регулаторният орган на Съединени американски щати за скъпи бумаги ще отсрочи решението си по множеството от обсъжданите оферти за Биткойн ETF, изключително откакто неотдавнашно решение на американски съд анулира предходния отвод на SEC за заявката на Grayscale.

Забележително е, че SEC се въздържа да даде зелена светлина за въвеждане на пазара на спот Биткойн ETF. В формалните документи се прецизира, че SEC има намерение да удължи процеса на взимане на решения за тези оферти с още най-малко 45 дни.

В отговор на трите оферти в формалните документи се показва:

За SEC е избран краен период до 1 септември за разглеждане на заявката, подадено от Bitwise. Освен това на хоризонта се обрисуват и идни решения по подадените заявки от BlackRock, VanEck и Fidelity.

Вероятно е обаче и тези решения да се забавят, като се има поради преобладаващата прогноза, че SEC ще оспори неотдавнашното решение, взето от съда във Вашингтон във връзка с заявката на Grayscale.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР