Комисията по бюджет и отложи разглеждането на второ четене на

...
Комисията по бюджет и отложи разглеждането на второ четене на
Коментари Харесай

Бюджетната комисия в НС отложи разглеждането на удължителния закон за бюджета

Комисията по бюджет и отсрочи разглеждането на второ четене на законопроекта за удължение на Бюджет 2022 поради идното на следващия ден гласоподаване в пленарна зала на проектокабинета на проф. Николай Габровски.

Предложението направи Кирил Ананиев от ГЕРБ-СДС.

Нищо не ни пречи на следващия ден, в случай че не бъде определено държавното управление, половин час по-късно да се съберем и да приемем на второ гласоподаване проектозакона, аргументира се Ананиев.

Бюджетната комисия одобри предлагането с 10 гласа " за ", за което гласоподаваха депутатите от ГЕРБ, " Възраждане " и " Български напредък " и 9 " въздържали се " - " Продължаваме Промяната ", " Демократична България ", Движение за права и свободи и Българска социалистическа партия.

Според служебния министър на финансите Росица Велкова отлагането на разглеждането на удължителния бюджет в комисия с един ден не е съдбовно.

Председателят на бюджетната комисия Петър Чобанов съобщи на собствен ред, че тази седмица по този начин или другояче в пленарна зала ще се прегледа и одобри общата рамка, а идната седмица ще се одобри законът за използване или удължение на някои разпореждания на бюджета.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР