Заместник-министърът на външните работи Невяна Митева е определена от служебния

...
Заместник-министърът на външните работи Невяна Митева е определена от служебния
Коментари Харесай

Заместник-министър Невяна Митева е определена за национален координатор за борба с антисемитизма

Заместник-министърът на външните работи Невяна Митева е избрана от служебния министър-председател и министър на външните работи за народен координатор за битка с антисемитизма, оповестиха от Министерството на външните работи (МВнР) на уеб страницата си.

По силата на Решение на Министерския съвет от 2022 година позицията на народен координатор е открита на равнище заместник-министър на външните работи, определян със заповед на министъра на външните работи. Така се обезпечава последователност и по-добра съгласуваност на напъните за противопоставяне на антисемитизма. С институционализирането на поста на националния координатор за битка с антисемитизма се извършва и един от поетите от България задължения по време на Международната конференция на най-високо ниво за възпоменание на жертвите на Холокоста и битка с антисемитизма, извършена в Малмьо през 2021 година

България ще продължи да работи в границите на интернационалните организации и в съдействие със своите сътрудници за противодействието на всички форми на дискриминация и назадничавост, в това число актуалните прояви на антисемитизъм, показаха още от Министерство на външните работи.


През ноември 2018 година България бе призната за пълновръстен член на Международния алианс за възпоменание на Холокоста – междуправителствена организация, в която членуват 35 страни и чиято цел е да обезпечи политическа и социална поддръжка за проучването, проучването и запазване на паметта на Холокоста на национално и интернационално ниво.

Със своето участие страната ни поема корав ангажимент за открити диспути и задълбочени проучвания по историята на Холокоста и за нулева приемливост към всевъзможни прояви на исторически ревизионизъм и антисемитизъм. През октомври 2023 година Министерски съвет одобри първия Национален проект за деяние за битка с антисемитизма, който обгръща интервала 2023 - 2027 година

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР