Софийският административен съд постанови да бъдат безусловно прекратени действията на

...
Софийският административен съд постанови да бъдат безусловно прекратени действията на
Коментари Харесай

Административният съд: Да се прекрати промяната на движението в центъра на София

Софийският административен съд постанови да бъдат „ абсолютно прекъснати дейностите на Столична община “ по смяна на придвижването в центъра на София. Това гласи известие на формалната страница на съда.

„ Административен съд София – град постановява да бъдат абсолютно прекъснати дейностите, осъществявани от длъжностни лица от Столична община, разпоредени от зам.-кмета по Транспорт Илиян Павлов по отношение на въвеждане на нова непрекъсната организация на придвижването в гр. София по бул. „ Витоша ”, бул. „ Патриарх Евтимий ” и ул. „ Проф. Фритьоф Нансен ” посредством разчертаване на нова пътна маркировка, слагане на пътни знаци, преградителни уреди и така нататък “, гласи цялото известие.

То гласи още, че съдът е приел, че дейностите не се основават на административен акт или закон и следва да бъдат прекратени неотложно.

Разпореждането на съда може да бъде обжалвано пред Върховен административен съд в тридневен период.

Новата организация на придвижването на столичните булеварди „ Витоша “, „ Патриарх Евтимий “ и ул. „ Фритьоф Нансен “, които се намират в идеалния център на столицата, провокира кавги и разделяне както в администрацията на града, по този начин и измежду хората.

Новата маркировка и систематизиране на местата за паркиране, както и вело алеите, бяха направени по време на дългите почивни дни за Великден.

Появиха се обвинявания, че измененията не са съгласувани с Министерство на вътрешните работи. Проведоха се и митинги.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР