Комисия на американската Камара на представителите одобри вчера гласуването на

...
Комисия на американската Камара на представителите одобри вчера гласуването на
Коментари Харесай

Комисия на Камарата на представителите разреши гласуване на законопроекта за държавния дълг на САЩ

Комисия на американската Камара на представителите утвърди през вчерашния ден гласуването на законопроект за повишение на тавана на държавния дълг на Съединени американски щати, с цел да се предотврати дефолт в страната. Заседанието на беше излъчено на уеб страницата на комисията, предадоха международните организации.

Седем членове на комисията поддържаха на самодейността, а шестима бяха срещу. „ Предложението е признато “, разгласи след гласуването ръководителят на комисията по вътрешните правила Том Коул – конгресмен републиканец от Оклахома.

 Одобрението на комисията беше належащо, с цел да може законопроектът да бъде гласуван от цялостния състав на Камарата на представителите. 

Очаква се това да стане през днешния ден. След това документът би трябвало да бъде утвърден от Сената, а най-после ще отиде за автограф при президента на Съединени американски щати Джо Байдън. Американският държавен глава към този момент прикани двете камари на Конгреса да одобрят самодейността.

В края на предходната седмица Белият дом и републиканците в Конгреса реализираха съглашение за повишение на тавана на държавния дълг на Съединени американски щати до 1 януари 2025 година Договореният от страните законопроект планува, че през фискалната 2024 година 886 милиарда $ ще бъдат разпределени за защита, 121 милиарда $ за здравно обслужване на ветерани и 637 милиарда $ за други стратегии, отвън защитата, отбелязва Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР