Комисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария

...
Комисарят за иновациите, научните изследвания, културата, образованието и младежта Мария
Коментари Харесай

Мария Габриел и кметът на Милано стартираха обща инициатива в подкрепа на жените

Комисарят за нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова, дружно с кмета на град Милано Джузепе Сала, сложи начало на самодейността STEMintheCity. Инициативата цели да насърчи придобиването на цифрови умения, образованието в региона на науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM), както и предприемачеството измежду дамите.

Тази година тя се организира в онлайн формат под надпис „ Поколението STEM – поддържаме бъдещето! “. За Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През 1997 година приключва Езикова общините имат водеща роля за трансформацията на цифровата стопанска система и общество.

,,Оценявам високо предлагането на кмета на Милано да открием взаимно тази самодейност. Вярвам, че дружно - младежите с локалните и европейските институции - посредством обучение и умения, ще се възползваме от опциите, които дава цифровизацията за намиране на решения в интерес на обществото'' съобщи комисар Габриел.

Мария Габриел радостна: Проект с българско присъединяване е победител в първия европейски хакатон "ЕС против вируса "

По време на откриването, еврокомисарят осведоми за опциите за младежите в границите на нейния сектор. Тя обърна особено внимание на програмата за платени стажове „ Цифрова опция “ (Digital Opportunity Traineeships), която даде късмет на над 6 000 студенти да придобият цифрови умения посредством заплатен стаж в частния бранш. В допълнение програмата ''Еразъм+'' ще даде доста нови благоприятни условия за образование, като да вземем за пример виртуална подвижност.

Комисар Габриел акцентира на нуждата повече девойки и дами да се насочват към осведомителните и информационни технологии.

,,Дигиталните умения са основни за триумф в модерната стопанска система и общество. Понастоящем, над 90% от работните места изискват най-малко базови цифрови знания. Обучението по осведомителни и информационни технологии е инвестиция в бъдещето, която дава ясна вероятност за кариерно развиване. Днес в Европа едвам 17% от заетите в бранша са дами. Това би трябвало да се промени. За да покажем лицата на сполучливите дами в този бранш, през септември ще обявим европейска премия за дами иноватори. Затова популяризирането на образованието в STEM специалности ще е акцент в новия проект за деяние за цифрово обучение, който ще показва до седмици'', съобщи тя в умозаключение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР