Комисарят по въпросите на съседството и разширяването на Европейския съюз

...
Комисарят по въпросите на съседството и разширяването на Европейския съюз
Коментари Харесай

Босна започва преговори за еврочленство скоро

Комисарят по въпросите на съседството и разширението на Европейския съюз Оливер Вархей удостовери през днешния ден, че Босна и Херцеговина може да придобие статут на кандидатка за участие в идващите месеци, както по-рано тази година получиха Украйна, Молдова и Грузия, заяви N1, представена от Българска телеграфна агенция.

„ Съществува още една положителна последица от войната на Русия срещу Украйна и това е решението за разширението на Европейския съюз в дълготраен проект за определяне на мир, сигурност и разцвет. В този смисъл разширението сега е топ приоритет освен за нашите съседи, само че и за нас “, сподели Вархей на конференция в Барселона, където се организира конгрес на 43-те страни членки на Средиземноморския съюз.

Той добави, че в Европейската комисия са удвоили напъните за слагане на масата на предлагането, а с това се дава живот на разширението на Европейски Съюз.

„ Разбира се, разширението е изискващ въпрос. Сега страните кандидатки би трябвало първо да изпълнят своите задания “, сподели Оливер Вархей.

Последната страна, която получи статут на членка на Европейски Съюз, беше Хърватия през 2013 година

Първата част на форума на Средиземноморския съюз, организация, основана през 2008 година, е отдадена на въпросите за сигурността на доставките на храни и сила поради въздействието на войната в Украйна. Втората част ще бъде отдадена на сигурността и миграцията в съседството на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР