Коментирайки тазгодишния Доклад за развитието на военното дело и сигурността

...
Коментирайки тазгодишния Доклад за развитието на военното дело и сигурността
Коментари Харесай

Пекин: Вашингтон изопачава китайската отбранителна политика и военна стратегия

Коментирайки тазгодишния „ Доклад за развиването на военното дело и сигурността на Китай “, оповестен от Министерството на защитата на Съединените щати, представителят на китайското Министерство на защитата У Циен уточни, че отчетът, пренебрегвайки обстоятелства, изопачава китайската отбранителна политика и военна тактика, преувеличава несъществуващата „ китайска военна опасност “ и се намесва във вътрешните работи на Китай като употребява тайванския въпрос. Китайското държавно управление изрично се опълчва на всичко това.

Говорителят акцентира, че след основаването на Китайската национална република преди повече от 70 години, страната нито един път не е инициирала война и в никакъв случай не е превземала територията на друга страна. 

„ В същото време, за повече от 240 години от основаването си, Съединените щати не са били във война едвам 16 години и са основали над 800 задгранични военни бази допълнително от 80 страни по света. Фактите демонстрират, че самите Съединени щати са „ коренният източник за безпорядък “ в интернационалния ред и „ най-големият извършител “ на районния мир “, разяснява още У Циен. 
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР