Съобщението, че президентът на Украйна Володимир Зеленски преустановява всичките си

...
Съобщението, че президентът на Украйна Володимир Зеленски преустановява всичките си
Коментари Харесай

El Pais: САЩ са разтревожени от напредъка на Русия в Украйна

Съобщението, че президентът на Украйна Володимир Зеленски прекратява всичките си пътувания в чужбина през идващите дни, ускори загрижеността на Вашингтон по отношение на развиването на войната в тази страна и изтощението на украинските сили. Руските войски влязоха в украински граничен град в региона на Харков тъкмо когато държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен завърши двудневното си посещаване в Киев, в което той прегледа най-належащите потребности на съюзническата страна в лицето на обнадежден Кремъл, написа.

Месец откакто Конгресът на Съединени американски щати утвърди повече от 60 милиарда $ помощ за Украйна след месеци на закъснение, паниката във Вашингтон нараства за напредъка, който Русия е постигнала, както и за дефицита на бойци и оръжия, които изтезават украинските сили. Администрацията на Джо Байдън изследва способи за ускорение на доставката на оръжия и за подмяна на изразходвани муниции и съоръжение, унищожени по време на съвсем половингодишното спиране, в което пратките с помощ съвсем не съществуваха.

„ Русия продължи да надвишава границите единствено във връзка с бруталността и интензивността на своята акция. Той търси повече цели в по-широк кръг от Украйна “, сподели съветникът по националната сигурност Джейк Съливан тази седмица на конференция. „ Започнахме да прехвърляме Противовъздушна отбрана към тях. Възнамеряваме да се придвижим повече. И под „ ние “ нямам поради единствено Съединени американски щати, а цялата ни коалиция, с президента, министърът на защитата Лойд Остин, който работя ден след ден, с цел да съгласувам тези доставки и да сложи Украйна в позиция, в която е по-способна да се пази против това, което Русия им хвърля. И това, което им хвърлят, е много доста.

Преди заминаването си от Киев Блинкен удостовери, че Съединените щати изследват по какъв начин да изпратят спомагателни системи за противовъздушна защита на украинските сили, в това число ракети Patriot. Системите са изключително нужни в региона към Харков, вторият по величина град в страната, където от предходната седмица Русия отвори нов фронт, с цел да принуди Украйна да раздели ресурсите си още повече.

„ Едно от нещата, които върша всеки ден, е да приказвам с най-малко един съдружник, в случай че не и няколко, за приемане на повече акумулатори Patriot в Украйна. И мисля, че неотдавна получихме положителни вести от съдружник за включване на подобен. Работим върху повече. Просто това е нещо, което ще продължим да се опитваме да осигурим “, сподели Съливан. „ И с изключение на Патриотите, ние търсим други системи. “

Украйна изиска минимум две ракетни батареи Patriot, струващи почти 1 милиард $ всяка, за отбрана на Харков. Съединените щати, които през 2022 година оповестиха, че ще изпратят една от тези системи, обмислят изпращането на друга, съгласно Bloomberg, и се свързват със съдружниците си, с цел да усилят тази доставка. Германия даде обещание да изпрати една от тези системи предишния месец. Системата Patriot включва радари и контролни станции за идентифициране, следене и задействане на противников оръжия, в това число ракети-носители и транспортни средства за поддръжка, с ракети.

Във вторник, в тирада в украинската столица, Блинкен увери, че „ Патриотите и други комплицирани средства за противовъздушна защита – те вършат повече от отбрана на бойци и избавяне на цивилни животи. Те основават чадъри на сигурност, под които украинските служащи и бизнесмени могат да се приспособяват, иновират, построяват и притеглят повече задгранични вложения. Ето за какво ние работим неуморно със съдружници и сътрудници, с цел да осигурим повече противовъздушна защита и да го създадем бързо.

Правителството на Съединени американски щати уточни, че част от утвърдената през април помощ към този момент доближава до Украйна. Сред оборудването, което към този момент е получило утвърждение, са ракети с огромен обхват ATACMS, способни да поразят съветска цел на всички места в Украйна.

Според оценката на Вашингтон усилването на съветската атака се дължи точно на желанието на Москва да реализира оптимално допустимо преимущество, преди потокът от оръжия от Съединени американски щати да възвърне темпото от първите 18 месеца на войната.

„ Правим всичко допустимо, с цел да ускорим помощта “, акцентира Блинкен преди пътуването си, признавайки в неделя в телевизионната стратегия на CBS Face the Nation, че няма подозрение, че дългите забавяния в прехвърлянето на оръжия са имали цена.

Тези забавяния разрешиха на Русия да получи огромно преимущество в наличността на муниции и артилерия. Недостигът на противовъздушни системи в украинските редици също направи допустимо силите на Кремъл да нанасят въздушни удари против позиции по-навътре в нападнатата страна, без да понасят огромни вреди, написа още изданието. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР