Коментар във Фейсбук на Трайчо Трайков Изминаха четири дълги, нулеви

...
Коментар във Фейсбук на Трайчо Трайков Изминаха четири дълги, нулеви
Коментари Харесай

Трайчо Трайков: Експертите са в листите на Демократична България

Коментар във " Facebook " на Трайчо Трайков

Изминаха четири дълги, нулеви за парламентаризма и демокрацията в България години. Виждам, че другари с неспокойствие споделят мемоари от акцията за избори 2017.

Както споделят в Бъкингам, някои мемоари се разграничават. За мен това беше най-тягостната акция изобщо. Дойде единствено 3-4 месеца след моята президентска акция, по време на и след която взимах решения, с цената на обилни персонални жертви в името на нещо огромно и общо, което тогава не се състоя.

Помня неразбиращите погледи, обърканите въпроси, преглътнатите думи, невъзможността да обясниш и да се опиташ да простиш. Сега е друго. Хората в листите на Демократична България получават шанса да наваксат пропуснатото.

Всеки идва със своите качества, история и поддръжка от партийната и социална среда, която го издига и в този смисъл за мен е извънредно елементарно без никакво съмнение да препоръчам качествата на водещите софийски претенденти от " гражданската квота " (това удивително идиотско факсимиле, което обаче пращи от нюанси за осведомените с партийния сленг) - Петър Славов в 25 МИР, Мартин Димитров (с това име и да объркам тагването няма празно) в 24 МИР и Георги Ганев в 23 МИР - и тримата на пето място.

Като политик най-отдавна познавам Мартин - от времето, когато бях елементарен симпатизант на Синята коалиция, през предостатъчно доверчив (но инатлия) в желанието си да постъпва вярно министър, до не доста помъдрял съдружен строител - през цялото това време господин Димитров нито един път не ме изненада неприятно.

Петър и Гогата са класа в своите сфери на подготвеност (право и макроикономика) и безусловно надеждни хора. Другите четирима в моя 24 МИР, които съм уверен, че също ще завоюват депутатски мандати са дипломатът Стефан Тафров, цифровият бизнесмен Ивайло Мирчев, предприемачът и природозащитник Владислав Панев, общественият специалист и лекар по политология Цецка Бачкова, като всеки от тях, без никакво подозрение ще даде компактност и смисъл на Народното събрание. Вярвам в приказката, че за един обичай по пет небити дават и поради това или в някои случаи все пак, виждам с умерено успокоение все още, когато всеки от моите избраници от Демократична България към този момент ще се е срещнал с изкушението от дявола - а той идва в доста форми.

Естествено, това надалеч не изчерпва листата от бъдещи депутати, на които бих се доверил. Ще прибавя и че за мен не предстои на договаряния пиететът към правата на всеки обособен човек и твърдостта в отбраната на българите в РСМ (все отново аз съм потомък на българи от Македония). На добър час!

Харесва ми
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР