Комбинацията мента и шоколад е една от най-известните в десертите

...
Комбинацията мента и шоколад е една от най-известните в десертите
Коментари Харесай

Мента и шоколад – идеи за вкусната комбина

Комбинацията мента и шоколад е една от най-известните в десертите и сладките произведения. Тя е извънредно забавна и обичана на мнозина. Вкусът на шоколада и този на ментата се допълват и работят дружно идеално.

Това са няколко вкусни хрумвания с мента и шоколад.

Ментов сладолед

Един доста желан вид на комбинацията е ментовият сладолед с късчета шоколад. Той освен съчетава двата усета, само че и съчетава две разнообразни чувства – топящият се сладолед с хрупкавите късчета шоколад. Това го прави още по-неустоим.

Топъл шоколад

Топъл шоколад може да се комбинира с съвсем всичко. Предимството му е, че може да бъде изработен и в домашни условия, освен да бъде поръчан в заведение. Особено уютна напитка за зимните празници, само че също по този начин пригодима и за лятото, в случай че добавите малко лед.

Шоколадова торта

 Шоколадова торта с ментов усет

Това звучи съвсем, като сбъдната фантазия! Тази торта комбинира шоколадов блат, шоколадов крем и ментов мус! Тази композиция впечатлява освен с усет, само че и с визия и чувство. Най-отдолу е мрачно кафявият блат, най-тежък от трите, последван от по-светло кафявият, по-лек и топящ се в устата крем и най-отгоре – въздушният ментово зелен мус.

Бисквити орео

Едни от най-любимите бисквити, единствено че с ментов крем – идеална композиция. Те са вкусни сами по себе си, само че с тях могат да се създадат и други сладкиши с бисквити. Могат да послужат за изработката на мъфини и даже бисквитена торта!

Шоколадови бонбони

Купените или домашно направените шоколадови бонбони с ментов крем имат доста разновидности. Шоколадът може да е както млечен, по този начин и мрачен. А могат да са и от шоколадово тесто. При тях има доста благоприятни условия за проявление на досетливост и всичките са вкусни.

Домашно брауни

Обичайното брауни е вкусно единствено по себе си, а представете си, в случай че то е залято с ментов топинг за торта! В топинга може да има и шоколадови късчета, което ще добави към шоколадовия усет. Това е идеалният сладкиш за покачване на настроението! А също и за всяка друга обстановка, тъй като просто не е за изпускане.

Шоколадови мъфини

 Мъфини с шоколад и мента

В този сладкиш ментата участва по малко по-различна форма и това го прави забавен! Мъфините могат да са с мрачен шоколад или с млечен шоколад, а в тях има късчета от ментов бонбон. Ако са поръсени и от горната страна с късчета, ще наподобяват много празнично, защото ментовият бонбон е под формата на коледно бастунче. Друг вид за използването му са вкусни шоколадови бисквити с късчета ментов бонбон. И двете са извънредно вкусни и забавни.

Френски макарони

Кой не обича френски макарони? Те са много известни, а и измежду тях има богат избор, по тази причина ще се откри подобаващ за всеки усет. За феновете на комбинацията мента и шоколад има ментови макарони с шоколадов крем. Достоен представител на неповторимата комбина!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР