Командващият на Тихоокеанския флот на САЩ Скот Суифт заяви, че

...
Командващият на Тихоокеанския флот на САЩ Скот Суифт заяви, че
Коментари Харесай

Командващият на Тихоокеанския флот на САЩ: Готов съм да нанеса ядрен удар по Китай

Командващият на Тихоокеанския флот на Съединени американски щати Скот Суифт съобщи, че е подготвен да нанесе нуклеарен удар по Китай при положение, че постъпи съответна заповед от президента Доналд Тръмп, съобщи Асошиейтед прес, представена от РИА Новости.

Суифт се е изказал на конференция по сигурността в австралийски университет след взаимни военни учения на Съединени американски щати и Австралия. Когато един от учените го попитал дали би извършил заповед за нанасянето на нуклеарен удар по Китай идната седмица, в случай че тя е е издадена от президента на Съединени американски щати, Суифт е споделил: " Отговорът е - да ". Адмиралът е подчертал, че всеки американски боец е дал клетва да се подчинява на заповедите на главнокомандващия.

Изказването идва на фона на напрегнатите връзки в последно време сред Вашингтон и Пекин. Миналата седмица, да вземем за пример, китайски изтребител за трети път прехвана аероплан на американските Военноморски сили над Южно-Китайско море.

В началото на юли Пекин упрекна Вашингтон в жестоко нарушаване на суверинитета и интернационалното право по отношение на навлизането на американски ескадрен миноносец в акваторията на противоречивите острови Сиша, които Китай счита за свои. Отговорът от страна на Съединени американски щати бе безапелационен, че никой не може да лимитира свободата на мореплаването.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР