Командирът на американския флот Питър Флин каза, че руските бойни

...
Командирът на американския флот Питър Флин каза, че руските бойни
Коментари Харесай

Разрушител на САЩ патрулира на 180 км от руската военна база в Сирия

Командирът на американския флот Питър Флин сподели, че съветските бойни самолети и военноморски кораби се държат професионално, както и другите военни сили в района и няма сигнали за нараснала експанзия или неприязън на фона на продължаващата война на Москва в Украйна.

" Ние явно изследваме какво се случва на сцената и това сигурно играе роля в това какво вършим и по какъв начин се приготвяме, само че няма сериозна смяна ", разяснява държанието на съветските въоръжени сили пълководец Флин.

Русия има военна база в Тартус, Сирия, която е единствената военна база, която Москва има отвън територията на някогашния Съветски съюз, напомня Асошиейтед прес. През 2017 година Москва подписа договорка със сирийския президент Башар Асад за удължение на контракта за 49 години и за поддържане на до 11 военни кораба там, в това число и такива с нуклеарни мотори.

Тартус е на 180 километра от кипърското източно крайбрежие.

Корабът Арли Бърк ще остане на патрулна задача в района четири месеца и половина, като към този момент три месеца е там. Плавателният съд дебаркира в Кипър след задача в Червено море и прекосяване през Суецкия канал. От февруари разрушителят работи и в Арктическия кръг, Балтийско и Северно море и източната част на Атлантическия океан.

" Източното Средиземноморие е значимо за морската сигурност, а тук има толкоз доста история ", разяснява пълководец Флин.

Арли Бърк бе последният боен транспортен съд на Съединени американски щати, който плава в Черно море преди нашествието на Русия в Украйна през февруари 2022 година

" Корабът Арли Бърк има най-способните нападателни и отбранителни системи спрямо всеки различен транспортен съд на Съединени американски щати. Ако ние не можем да създадем нещо, значи никой различен не може ", акцентира Флин.

Разрушителят е оборудван с набор от ракети, които могат да поразяват самолети, подводници, други надводни кораби и даже балистични ракети в открития космос.

Флин означи, че разрушителят неотдавна е направил взаимни маневри със саудитски и египетски военноморски кораби. Освен да показва мощта на Съединени американски щати, корабът има за цел да укрепи връзките с другарски народи, акцентира той.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР