Колумбийската певица Шакира и сънародникът й Карлос Вивес, които са

...
Колумбийската певица Шакира и сънародникът й Карлос Вивес, които са
Коментари Харесай

Шакира за обвиненията в плагиатство: Няма сходство между моята песен и тази на Ливам

Колумбийската певица Шакира и сънародникът й Карлос Вивес, които са упрекнати в плагиатство от кубински реализатор, отхвърлиха обвиняванията в мадридски съд, съобщи Франс прес.

Шакира бе малко изнервена. Тя увери, че в никакъв случай не е чувала песента "Yo te quiero tanto " (Обичам те толкоз много) на кубинеца Ливан Рафаел Кастеляно Валдес, с псевдонима Ливам.

"Не го познавах ", добави Карлос Вивес, който е композирал песента "La bicicleta " (Велосипедът) и е създател на огромна част от текста й дружно с продуцента Андрес Кастро. "Сони мюзик " и Кастро също са упрекнати в плагиатство в границите на това правосъдно дело.

Ливам и неговата звукозаписна компания "Марила Дианик Ромеу " настояват, че в песента "La bicicleta ", която завоюва премия "Грами " за латино музика през 2016 година, е копирана част от излязлата през 1997 година "Yo te quiero tanto ". "Това е като да откраднеш едно от децата ми ", сподели през сълзи кубинският реализатор в съда. Той означи, че продуцентът Кастро е имал достъп до неговата ария посредством собствен представител. Ливам желае да бъдат приети авторските му права в границите на правосъдното дело за това, което счита за плагиатство.

"Няма никакво подобие сред двете песни, що се отнася до мелодията и застъпената в тях тема ", настоя Шакира. Тя разясни, че не е взела участие в композирането на "La bicicleta ", а единствено в написването на един от двата й рефрена.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР