Колоездачът Мирослав Минчев за четвърти път стана Спортист на годината

...
Колоездачът Мирослав Минчев за четвърти път стана Спортист на годината
Коментари Харесай

Колоездач и културист пред Марселиньо за Спортист №1 в Разград

Колоездачът Мирослав Минчев за четвърти път стана Спортист на годината на община Разград. Той бе определен от шестчленна комисия от публицисти и спортни деятели. След него останаха културистът Николай Пенчев и футболистът Марселиньо.

Номинации за включване в класацията направиха 11 от 16-те настоящи на територията на община Разград спортни клубове. Според регламента отборните спортове имат право да вършат по едно предложение за десетката от най-хубавите спортисти, а самостоятелните – по две. Общо номинациите бяха 19.

Победителят Мирослав Минчев бе с две номинации – като играч и като треньор в състезателен клуб "Спринт ". През отминаващата 2017 година 28-годишният Мирослав Минчев има трето място на спринт на Балканиадата в Атина и първо на Държавен персонален екипен шампионат в Пловдив, а тимът, чийто ментор е, юноши старша възраст е със сребърни медали в дисциплината екипен спринт от държавния шампионат в Пловдив.

Отскоро Минчев стартира да се изявява и на още едно занятие – към този момент е пожарникар, само че счита да продължи да се занимава с колоездене. Той е състезател на годината на община Разград за 2015 година, 2013 и 2007 година Минчев е нееднократен републикански рекордьор в дисциплината 1000 метра.

На второ място комисията класира европейския първенец по културизъм за младежи Николай Пенчев от състезателен клуб „ Гладиатор “. Трети е халфът на „ Лудогорец “ Марселиньо, който е със сериозен принос за присъединяване на футболния отбор в груповата фаза на шампионата „ Лига Европа “ и в шампионската купа за сезон 2016/17 година

Останалите спортисти в десетката са: шахматистите Ивайло Енчев и Момчил Николов от клуб „ Абритус “, боксьорката Пламена Ивановаот клуб „ Олимпия “, лекоатлетите Валентин Хаджиев и Деница Асенова от състезателен клуб по лека атлетика „ Лудогорец “, борецът от клуб „ Лютфи Ахмедов “ Ердинч Таукчу и културистката Димитрина Георгиева.

Очаквано Отбор на 2017 година е Лудогорец, номинациите бяха 5. Футболист е и най-перспективният млад състезател – 14-годишният Мартин Петков, оферти за тази категория бяха създали още 3 клуба. Седмина бяха номинирани за Треньор на годината, за победител бе определен наставникът на културистите Георги Георгиев.

Награждаването на 10-те най-хубави спортисти на Разград ще се организира на публична гала на 5 декември от 11 часа на 11 етаж на Общинска администрация. Отличените ще получат плакети и парични награди на обща стойност 3000 лева.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР